Pur și simplu, cere…

  „Voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum n-a fost nimeni înaintea ta și nu se va scula nimeni niciodată ca tine.” (1 Regi 3:12)

  Tânărul împărat din Israel, Solomon, primește această promisiune de la Dumnezeu. El apreciază, că nu i-a cerut avere și faimă, doar înțelepciune. Istoria ne dovedește, Solomon a devenit cel mai înțelept om ai timpurilor în care a trăit. Înțelepciune și pricepere: înseamnă capacitatea de a lua decizii bune pe baza unei discernământ clar asupra binelui și răului, și aptitudinea de a acumula cunoștințe într-un mod eficient. Cele două calități nu umblă neapărat mână-n mână. Cineva poate fi isteț, dar nu și înțelept. Am văzut oameni mai puțin pricepuți dar care totuși au luat decizii foarte bune în ceea ce privește viața și relația cu Dumnezeu. El sigur își ține promisiunea. Iată o scurtă experiență: Mă aflam din nou în fața examenului de bacalaureat, la care nu am participat anul anterior, pentru că era sâmbătă. Între timp am început să lucrez, aveam foarte puțin timp ca să învăț. M-am rugat pentru călăuzirea lui Dumnezeu la examene.

  Dimineața, cu mama la devoțional am citit din Biblie versetele afișate pentru ziua respectivă, din Psalmi 119,98.99. „Poruncile Tale mă fac mai înțelept decât vrăjmașii mei, căci totdeauna le am cu mine. Sunt mai învățat decât toți învățătorii mei, căci mă gândesc la învățăturile Tale.” Primul verset m-a încurajat, dar partea cu învățătorii mi s-a părut că nu prea era pentru mine. La examen, copiind subiectul de pe tablă, am observat, că era greșit. Am atras atenția profesorilor, și după un timp de așteptare am primit subiectele corectate. Se mirau, cum de nimeni nu a observat din comitet. Domnul m-a ascultat, am obținut rezultate foarte bune la examen și de-a lungul studiilor mai târziu. A trecut ceva timp să realizez ceea ce îmi spunea devoționalul din ziua respectivă. Dumnezeu își ține promisiunea, chiar dacă nouă ni se pare imposibil de realizat. Prin apostolul Iacov El ne îndeamnă: „Dacă vreunuia dintre voi îi lipsește înțelepciunea, s-o ceară de la Dumnezeu, care dă tuturor cu mână largă şi fără mustrare, şi ea îi va fi dată.”

  Kristóf Mária, Conferința Transilvania de Sud – Master Ghid

  Caută podcastul Devoționale pentru Exploratori în aplicația ta de podcast.

  Pur și simplu, cere... - Devotional explo. "Voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum n-a fost nimeni înaintea ta și nu se va scula nimeni niciodată ca tine.” (1 Regi 3:12)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Alege dreptatea!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Fii folositor!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Raspuns pentru suflet

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  De ce te implici?

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Publicate astăzi

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  A nyomorúságos idő

  „Ezek után láttam négy angyalt állni a földnek négy szegletén, a föld négy szelét tartva,...