Articolul precedentA3
  Articolul următorAz engedelmesség öröme

  Împlinirea făgăduințelor

  „Voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum n-a fost nimeni înaintea ta și nu se va scula nimeni niciodată ca tine.” (1 Regi 3:12)

  A fost odată un împărat care avea mai mulți moștenitori. Fiecare își dorea tronul și conducerea, bogății și renume. Dumnezeu alege pe unul dintre ei pentru a-I purta numele, pentru a învăța poporul despre El și a-l conduce pe calea dreaptă. Pe lângă toate acestea, într-un vis, i se arată însuși Dumnezeu și îi promite ceea ce își dorește; el trebuie doar să ceară. Wow…ce oportunitate! Putea să ceară orice, oricât, dar el alege o inimă înțeleaptă pentru a putea fi de folos poporului pe care trebuia să îl conducă. El cere pentru a putea sluji altora!

  Ca urmare a cererii lui neegoiste, este binecuvântat cu bogății fără număr, dar și cu o mare înțelepciune. Atât de înțelept a devenit încât, până și astăzi e cunoscut ca fiind, nu doar cel mai înțelept împărat, ci cel mai înțelept om care a trăit vreodată. Dovadă stau cele trei mii de pilde și cele o mie cinci cântări, care îi aparțin.

  Acesta a fost Solomon. Același Dumnezeu te cheamă și pe tine. Te invită să fii copilul Lui și să îi ajuți pe cei din jurul tău să se apropie de El, să Îl cunoască și să Îl asculte. E dispus și acum să ofere. Tu ce Îi ceri azi? Domnul Isus te poate ajuta să ceri cu înțelepciune!

  Avram Ana, Conferința Banat – Ghid Asistent

  Caută podcastul Devoționale pentru Exploratori în aplicația ta de podcast.

  Împlinirea făgăduințelor - Devotional explo. „Voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum n-a fost nimeni înaintea ta și nu se va scula nimeni niciodată ca tine.” (1 Regi 3:12)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Fii folositor!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Raspuns pentru suflet

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  De ce te implici?

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Credința instrument al cunoașterii

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Publicate astăzi

  A nyomorúságos idő

  „Ezek után láttam négy angyalt állni a földnek négy szegletén, a föld négy szelét tartva,...

  Fii folositor!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.