Împlinirea făgăduințelor

„Voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum n-a fost nimeni înaintea ta și nu se va scula nimeni niciodată ca tine.” (1 Regi 3:12)

A fost odată un împărat care avea mai mulți moștenitori. Fiecare își dorea tronul și conducerea, bogății și renume. Dumnezeu alege pe unul dintre ei pentru a-I purta numele, pentru a învăța poporul despre El și a-l conduce pe calea dreaptă. Pe lângă toate acestea, într-un vis, i se arată însuși Dumnezeu și îi promite ceea ce își dorește; el trebuie doar să ceară. Wow…ce oportunitate! Putea să ceară orice, oricât, dar el alege o inimă înțeleaptă pentru a putea fi de folos poporului pe care trebuia să îl conducă. El cere pentru a putea sluji altora!

Ca urmare a cererii lui neegoiste, este binecuvântat cu bogății fără număr, dar și cu o mare înțelepciune. Atât de înțelept a devenit încât, până și astăzi e cunoscut ca fiind, nu doar cel mai înțelept împărat, ci cel mai înțelept om care a trăit vreodată. Dovadă stau cele trei mii de pilde și cele o mie cinci cântări, care îi aparțin.

Acesta a fost Solomon. Același Dumnezeu te cheamă și pe tine. Te invită să fii copilul Lui și să îi ajuți pe cei din jurul tău să se apropie de El, să Îl cunoască și să Îl asculte. E dispus și acum să ofere. Tu ce Îi ceri azi? Domnul Isus te poate ajuta să ceri cu înțelepciune!

Avram Ana, Conferința Banat – Ghid Asistent

Caută podcastul Devoționale pentru Exploratori în aplicația ta de podcast.

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor