Articolul precedentCând trei devine opt
  Articolul următorIsten műhelyében formálódva

  Cea mai mare dorință

  „Voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum n-a fost nimeni înaintea ta și nu se va scula nimeni niciodată ca tine.” (1 Regi 3:12)

  Care este cel mai frumos vis pe care ai vrea să-l vezi împlinit? Dacă ți s-ar oferi șansa de a avea o dorință îndeplinită, ce ai alege? Să fii deodată om mare și să scapi de sub autoritatea părinților care îți dictează mereu cum trebuie să te comporți? Să faci în așa fel încât să obții note mari la școală fără a depune vreun efort? Să devii peste noapte expert cu renume mondial într-un anumit domeniu sau de ce nu, în orice domeniu și să te bucuri de toată aprecierea?

  Cu siguranță aceste câteva sugestii au declanșat în mintea ta o avalanșă de multe alte idei astfel încât să-ți petreci ore în șir gândindu-te la cum ar arăta viața ta dacă ți s-ar oferi posibilitatea ca măcar o năzuință să-ți poată fi dusă la îndeplinire. Totuși, să revenim la realitate. Așa ceva este imposibil, nu? Ei bine, nu-i chiar așa. Cred că nu mică ți-ar fi mirarea să afli că a existat cândva un om care a avut această șansă de a primi aproape instant, orice și-ar fi dorit. Bogăție, putere, renume mondial, apreciere sau o întreagă împărăție? Ce crezi că și-a ales? Ai fi surprins să afli că nici măcar un singur lucru din cele enumerate adineauri nu i-a atras atenția. În schimb, a vrut să fie înțelept. Pare banal nu, cine ar cere înțelepciune când există o varietate imensă de alternative mult mai bune? Aparent, singurul om căruia i s-a oferit vreodată această posibilitate. Dar oare de ce? Te las pe tine să afli răspunsul la această întrebare, cerându-i lui Dumnezeu ca în această zi să-ți ofere înțelepciune, acești frumoși ochelari prin care poți vedea lumea cu ochii lui Dumnezeu, Părintele înțelepciunii.

  Lucian Mihăilă, Conferința Moldova – Pastor

  Caută podcastul Devoționale pentru Exploratori în aplicația ta de podcast.

  Cea mai mare dorință - Devotional explo. „Voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum n-a fost nimeni înaintea ta și nu se va scula nimeni niciodată ca tine.” (1 Regi 3:12)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Fii folositor!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Raspuns pentru suflet

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  De ce te implici?

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Credința instrument al cunoașterii

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Publicate astăzi

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  A nyomorúságos idő

  „Ezek után láttam négy angyalt állni a földnek négy szegletén, a föld négy szelét tartva,...

  Fii folositor!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.