Articolul precedent3D
  Articolul următorEgészség és tiszta gondolkodás

  O inimă înţeleaptă

  „Voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum n-a fost nimeni înaintea ta și nu se va scula nimeni niciodată ca tine.” (1 Regi 3:12)

  Solomon continuă să uimească generații și popoare, chiar și în zilele noastre, indiferent de religie. M-am gândit de multe ori la situația lui familială – provenea dintr-o familie ciudată pentru societatea noastră: David, tatăl lui, avea mai multe soții, iar Batșeba, mama lui Solomon era una dintre ele; aceasta i-a devenit soție după ce David a aranjat ca fostul ei soț să moară, pentru ca ea să fie liberă să se căsătorească. Întreaga curte împărătească știa această situație, inclusiv frații lui de tată.

  Și totuși, de ce fel de educație a beneficiat Solomon, ce viziune de viață a avut el, ce fel de relație avea cu Dumnezeu? Cu siguranță Solomon îl cunoștea pe Dumnezeu, vorbea cu El, iar pe măsură ce aprofundase o relație specială cu Dumnezeu și-a dat seama că are nevoie de o relație și mai profundă.

  Într-o împărăție, se obișnuia ca urmașul unui împărat să fie fiul său cel mare, dar David l-a ales pe Solomon pentru a-i fi urmaș. Văzându-se pus în această poziție, și-a conștientizat neputința, atât prin comparație cu tatăl său, David, cât și privind către idealul unei conduceri eficiente. Și atunci, a cerut înțelepciune.

  Poate ești tentat să spui că a cerut înțelepciune pentru că oricum avea o situație materială foarte bună. Este adevărat, dar întotdeauna se poate mai bine. Iar un fiu de împărat știa aceasta și ar fi putut să își dorească un nou nivel de bogăție. Solomon avea un nivel de educație financiară atât de înalt încât a conștientizat importanța spiritualității și a înțelepciunii în viața personală. Banii se pot câștiga și cheltui în multiple feluri, dar gestionarea lor eficientă are la bază o minte și o viață echilibrată în relație personală cu Dumnezeu. Educație financiară, concepția ta despre bani și modul cum te raportezi la ei este strâns legată de relația ta cu Dumnezeu.

  Te invit să îl cunoști pe Dumnezeu îndeaproape și relația ta cu banii să aibă la bază relația ta cu Dumnezeu.

  Daniela Dorcea, Conferința Muntenia – Colaborator

  Caută podcastul Devoționale pentru Exploratori în aplicația ta de podcast.

  O inimă înţeleaptă - Devotional explo. "Voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum n-a fost nimeni înaintea ta și nu se va scula nimeni niciodată ca tine.” (1 Regi 3:12)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  De ce te implici?

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Credința instrument al cunoașterii

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Cât mai sus

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Fii înțelept!

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Publicate astăzi

  De ce te implici?

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!