Articolul precedentAl treilea Reich
  Articolul următorAz élet vetése és aratása

  Semințele de măr

  El a răspuns: „Nu te teme, căci mai mulți sunt cei cu noi decât cei cu ei”. (2 Regi 6:16)

  Vă plac merele? Sunt bune proaspete, sau într-o plăcintă! De asemenea sucul de măr este foarte bun. Merele pot fi mâncate în multe feluri și sunt delicioase. Dar ați mâncat vreodată o sămânță de măr?

  Semințele de măr nu sunt bune la gust. Dar mai important decât asta, semințele de măr conțin o cantitate mică de cianură, care este o otravă foarte puternică.

  Semințele sunt bine ascunse în mijlocul mărului și, în general, este destul de greu să ajungi la ele. Dar uneori se întâmplă, nu-i așa? Fără să vrei, poți înghiți una. Ei bine, nu este cazul să te îngrijorezi! În primul rând, coaja seminței este destul de puternică și o va proteja pentru a nu fi digerată. În al doilea rând, cantitatea de otravă este atât de mică, încât două sau trei semințe mâncate nu te vor afecta. Organismul va neutraliza toxina și o va elimina. 

  În viață, uneori, vin vremuri grele. Se pot întâmpla lucruri rele, ne putem îmbolnăvi, putem întâlni o încercare. Dar Dumnezeu ne promite că, la fel ca semințele de măr, aceste lucruri pot fi neutralizate și date la o parte. Dacă înghiți accidental o sămânță de măr, nu-ți va face rău, pentru că are prea puțină otravă. Iar atunci când vin încercările Dumnezeu ne promite că ne va pune la dispoziție resursele cerului ca să ne ajute să trecem prin ele. El nu va permite încercări pe care să nu le putem trece!

  Dacă astăzi ai o zi grea, Domnul îți spune: „Nu te teme…”

  Tucmeanu Adrian, Conferința Oltenia – Master Ghid

  Caută podcastul Devoționale pentru Exploratori în aplicația ta de podcast.

  Semințele de măr - Devotional explo. El a răspuns: „Nu te teme, căci mai mulți sunt cei cu noi decât cei cu ei”. (2 Regi 6:16)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Fii folositor!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Raspuns pentru suflet

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  De ce te implici?

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Credința instrument al cunoașterii

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...