Articolul precedentTrei tineri în Babilon
  Articolul următorA menny által elismert jellem

  Nu te teme!

  El a răspuns: „Nu te teme, căci mai mulți sunt cei cu noi decât cei cu ei”. (2 Regi 6:16)

  Textul biblic, de astăzi, este din a doua carte a împăraților evrei. Scopul scrierii acestei cărți nu a fost numai acela de a înregistra viețile împăraților din Iuda și Israel. Această cronică a fost alcătuită pentru a arăta tuturor cititorilor că succesul oricărui împărat sau om simplu depinde de ascultarea față de Cuvânt și de încrederea în Dumnezeu.

  Cartea consemnează de asemenea faptele profetului Elisei, continuatorul lucrărilor lui Ilie. Elisei are o viată plină de întâmplări supranaturale. Unele dintre cele mai cunoscute minuni săvârșite de el sunt: învierea fiului sunamitei (cap. 4), eliminarea otrăvii în ocazia episodului „moartea în oală” (cap.4), înmulțirea celor 100 de pâini (cap.4), vindecarea lui Naaman, căpetenia oștirii împăratului Siriei, (cap. 5), recuperarea securii unuia dintre fiii proorocilor (cap.6) și orbirea temporară a sirienilor (cap. 6).
  Stop! Cred ca este suficient ce am aflat, în general, despre cartea și mesajul ei. Acum, vreau să recitim versetul 16. 

  Ce înțelegem? Ce aflăm? Că locul în care se afla Elisei, a fost înconjurat de armata siriană (o armată trimisă să prindă un singur om!), şi atunci, Elisei îi spune slujitorului său să nu se teamă pentru că armata nu este suficient de mare. Misiunea militară va eșua. De ce? Iată, încerc un răspuns!
  Încrederea noastră în Dumnezeu influențează foarte mult modul în care privim lucrurile. Dacă vom crede că lucrurile care ni se întâmplă este ceva cu neputință de trecut, atunci, nu vom vedea calea de ieșire, calea de salvare a noastră. Fără încredere în El vom rămânea singuri! În consecință, Dumnezeu nu va putea sa intervină pentru noi! 

  Să-ți reamintesc mesajul versetului: sunt mai multe lucruri PENTRU tine decât împotriva ta! „Nu te teme, căci mai mulți sunt cei cu noi decât cei cu ei.”

  Elisei îți spune, în Biblie, că tu cu Dumnezeu sunteți o MAJORITATE! Împreună cu El sunteți „mai mulți” decât cei…mulți! Nu ești singur, fără scăpare! Te rogi tu ca să ţi-se deschidă ochii?

  Stancu Marius, Conferința Muntenia – Pastor

  Caută podcastul Devoționale pentru Exploratori în aplicația ta de podcast.

  Nu te teme! - Devotional explo. El a răspuns: „Nu te teme, căci mai mulți sunt cei cu noi decât cei cu ei". (2 Regi 6:16)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Fii folositor!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Raspuns pentru suflet

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  De ce te implici?

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Credința instrument al cunoașterii

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...