Nu te teme!

El a răspuns: „Nu te teme, căci mai mulți sunt cei cu noi decât cei cu ei”. (2 Regi 6:16)

Textul biblic, de astăzi, este din a doua carte a împăraților evrei. Scopul scrierii acestei cărți nu a fost numai acela de a înregistra viețile împăraților din Iuda și Israel. Această cronică a fost alcătuită pentru a arăta tuturor cititorilor că succesul oricărui împărat sau om simplu depinde de ascultarea față de Cuvânt și de încrederea în Dumnezeu.

Cartea consemnează de asemenea faptele profetului Elisei, continuatorul lucrărilor lui Ilie. Elisei are o viată plină de întâmplări supranaturale. Unele dintre cele mai cunoscute minuni săvârșite de el sunt: învierea fiului sunamitei (cap. 4), eliminarea otrăvii în ocazia episodului „moartea în oală” (cap.4), înmulțirea celor 100 de pâini (cap.4), vindecarea lui Naaman, căpetenia oștirii împăratului Siriei, (cap. 5), recuperarea securii unuia dintre fiii proorocilor (cap.6) și orbirea temporară a sirienilor (cap. 6).
Stop! Cred ca este suficient ce am aflat, în general, despre cartea și mesajul ei. Acum, vreau să recitim versetul 16. 

Ce înțelegem? Ce aflăm? Că locul în care se afla Elisei, a fost înconjurat de armata siriană (o armată trimisă să prindă un singur om!), şi atunci, Elisei îi spune slujitorului său să nu se teamă pentru că armata nu este suficient de mare. Misiunea militară va eșua. De ce? Iată, încerc un răspuns!
Încrederea noastră în Dumnezeu influențează foarte mult modul în care privim lucrurile. Dacă vom crede că lucrurile care ni se întâmplă este ceva cu neputință de trecut, atunci, nu vom vedea calea de ieșire, calea de salvare a noastră. Fără încredere în El vom rămânea singuri! În consecință, Dumnezeu nu va putea sa intervină pentru noi! 

Să-ți reamintesc mesajul versetului: sunt mai multe lucruri PENTRU tine decât împotriva ta! „Nu te teme, căci mai mulți sunt cei cu noi decât cei cu ei.”

Elisei îți spune, în Biblie, că tu cu Dumnezeu sunteți o MAJORITATE! Împreună cu El sunteți „mai mulți” decât cei…mulți! Nu ești singur, fără scăpare! Te rogi tu ca să ţi-se deschidă ochii?

Stancu Marius, Conferința Muntenia – Pastor

Caută podcastul Devoționale pentru Exploratori în aplicația ta de podcast.

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor