Articolul precedentPutere trifazică
  Articolul următorA lélek lélegzetvétele

  Dumnezeu vs Satana

  El a răspuns: „Nu te teme, căci mai mulți sunt cei cu noi decât cei cu ei”. (2 Regi 6:16)

  Care e cea mai mare îngrijorare a ta în momentul de față? (Ia-ți timp să te gândești)

  Poate că ai de biruit o ispită cu care te lupți de mult timp sau ești nesigur și temător în legătură cu viitorul tău. Toate aceste gânduri nu vin de la Domnul ci de la cel rău. ,,Şi apoi, cine dintre voi, chiar îngrijorându-se, poate să adauge măcar un cot la înălțimea lui?” (Matei 6:27) 

  Este una dintre multele amăgiri ale celui rău: să ne facă pe noi să ne îndoim de puterea și dragostea lui Dumnezeu. Pentru a distrage atenția de la sursa vieții, Satana ne va șopti de multe ori că totul e menit haosului și că nu avem nici o scăpare. Dar promisiune biblică este cu totul alta. 

  Amintiți-vă episodul cu armata împăratului Asiriei: ,,În noaptea aceea, a ieşit îngerul Domnului şi a ucis în tabăra asirienilor o sută optzeci şi cinci de mii de oameni. Şi când s-au sculat dimineaţa, iată că toţi erau nişte trupuri moarte.” (2 Împărați 19:35)

  O lucrare pe care doar Dumnezeu ar fi putut face-o. E adevărat că întâlnim oameni posedați de o ,,Legiune” de draci. Lucifer a primit o mare putere de la Dumnezeu și a ales să o folosească împotriva Creatorului său, dar nimic nu va întrece vreodată puterea Celui ce a creat cerul și pământul. 

  Dragul meu explorator, cel rău își ,,ascute colții” și nu va înceta să ne dea târcoale, dar amintește-ți mereu: ,,mai mulți sunt cei cu noi decât cei cu ei”, și mai puternici!

  Raisa Semeniuc, Conferința Transilvania de Nord – Ghid Asistent

  Caută podcastul Devoționale pentru Exploratori în aplicația ta de podcast.

  Dumnezeu vs Satana - Devotional explo. El a răspuns: „Nu te teme, căci mai mulți sunt cei cu noi decât cei cu ei". (2 Regi 6:16)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Alege dreptatea!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Fii folositor!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Raspuns pentru suflet

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  De ce te implici?

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Publicate astăzi

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  A nyomorúságos idő

  „Ezek után láttam négy angyalt állni a földnek négy szegletén, a föld négy szelét tartva,...