Articolul precedentA treia zi a înviat
  Articolul următorA fejlődés titka

  Curajul credinţei

  El a răspuns: „Nu te teme, căci mai mulți sunt cei cu noi decât cei cu ei”. (2 Regi 6:16)

  Îţi este frică uneori? Ce întrebare… Când întâlnești un câine fioros, bineînțeles că îţi este frică! Dar, imediat prinzi curaj, dacă vreun părinte îţi prinde mâna şi te asigură de prezenţa şi de protecţia sa. Da, astfel eşti liniştit, pentru că ai încredere – aţi mai trecut împreună prin situaţii dificile, şi lucrurile s-au terminat întotdeauna bine.

  Cândva, demult, slujitorul profetului Elisei a trecut printr-o experienţă asemănătoare. Sirienii au înconjurat cetatea unde se aflau ei, şi, din punct de vedere omenesc, situaţia părea disperată. Era evident, locuitorii Samariei nu erau în stare să confrunte duşmanul. Este de înţeles reacţia lui disperată, când se adresează lui Elisei: „Ah, domnul meu, ce vom face?”. 

  În astfel de momente de criză, încrederea în Dumnezeu este esenţială. Profetul, omul lui Dumnezeu, ştie pe Cine are alături. Şi vrea să împărtăşească această încedere şi celuilalt: îl asigură de prezenţa Părintelui ceresc, pe care Îl roagă să se facă vizibil celui de lângă el. Ceea ce vede este extraordinar! Între slujitorul lui Dumnezeu şi oştile vrăjmaşilor înarmaţi era o oaste de îngeri cereşti care-l înconjurau. Sprijinul ceresc era prezent atunci, şi este la fel şi acum.

  Tu, crezi şi ce nu vezi? Ai încredere în Tatăl ceresc, că El este alături de tine oricând, în orice situaţie, uşoară sau grea? Îi ceri sprijinul? „Când copiii lui Dumnezeu sunt aduşi în situaţii dificile şi în aparenţă nu este scăpare, ei să se bizuiască numai pe Domnul” (EGW, Profeţi şi regi, p. 257, în original). Îmbărbătarea lui Elisei este valabilă şi astăzi: „Nu te teme…!”. Tot ce trebuie să faci, este să te ţii tare de mâna Sa ocrotitoare şi să crezi că El vrea totdeauna binele tău.

  Mutnean Rezsõ-Károly, Conferința Banat – Pastor

  Caută podcastul Devoționale pentru Exploratori în aplicația ta de podcast.

  Curajul credinţei - Devotional explo. El a răspuns: „Nu te teme, căci mai mulți sunt cei cu noi decât cei cu ei". (2 Regi 6:16)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Alege dreptatea!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Fii folositor!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Raspuns pentru suflet

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  De ce te implici?

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Publicate astăzi

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  A nyomorúságos idő

  „Ezek után láttam négy angyalt állni a földnek négy szegletén, a föld négy szelét tartva,...