Articolul precedentTrimestrul
  Articolul următorÁllhatatos hit

  Deschide ochii

  El a răspuns: „Nu te teme, căci mai mulți sunt cei cu noi decât cei cu ei”. (2 Regi 6:16)

  Oamenii se tem în general de întuneric, pentru că și-au creat în minte fel de fel de povești. Un explorator abia așteaptă o noapte întunecată, pe un vârf de munte, fără lună, pentru a observa bolta cerească împreună cu alți exploratori. Te pui comod pe izopren, în sacul de dormit și privești în sus. După ce ochiul s-a acomodat cu lumina stelelor, începi să deslușești constelațiile, ba chiar să vezi meteori, acele lumini ce apar, aleargă și dispar rapid pe cer, lăsând în urmă dorința de a vedea mai multe. Descoperi planetele vizibile: Marte cea roșie, Venus cea strălucitoare, Saturn și Jupiter cel mare. Uite Triunghiul de vară! Ce bine se vede Calea Lactee! E fascinant! 

  Dacă la început observai doar câteva stele răzlețe, după un timp realizezi cât de multe și frumoase sunt. Dar chiar și așa, ceea ce se observă cu ochiul liber e doar o frântură din surprizele pregătite de Creator. 
  Ai auzit de quasari? Quasarii emit de o mie de ori mai multă lumină decât galaxia noastră, care nu e tocmai micuță, având între 200 și 400 de miliarde de stele. Ei sunt printre cele mai luminoase, puternice și energetice corpuri din univers. Quasarii au fost descoperiți relativ recent, iar telescopul spațial Hubble a reușit să fotografieze câțiva. 

  Cu siguranță Dumnezeu are pentru noi infinit mai multe imagini decât tot ce găsim pe internet legat de spațiul cosmic. Și câte mai sunt de descoperit…

  Asigurarea de azi e pentru tine: chiar dacă la început vezi doar câteva stele și pari mic, singur în univers, Dumnezeu vrea să te copleșească cu frumusețea Lui și să te înconjoare cu dragostea Sa. Mult mai mult decât ce poți vedea cu ochiul se află lângă tine.

  Cum să te temi când ai un așa Prieten?

  Kristhine Chirileanu, Conferința Moldova – Master Ghid

  Caută podcastul Devoționale pentru Exploratori în aplicația ta de podcast.

  Deschide ochii - Devotional explo. El a răspuns: „Nu te teme, căci mai mulți sunt cei cu noi decât cei cu ei". (2 Regi 6:16)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Fii folositor!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Raspuns pentru suflet

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  De ce te implici?

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Credința instrument al cunoașterii

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...