Ziua Amabilității

  Domnul cercetează toate inimile și pătrunde toate închipuirile și toate gândurile. Dacă-L vei căuta, Se va lăsa găsit de tine; dar dacă-L vei părăsi, te va lepăda și El pe vecie. (1 Cronici 28:9up)

  Este plăcut sau este neplăcut faptul de a ști că Dumnezeu cunoaște gândurile inimii tale? 

  Unii se tem de lucrul acesta. Ei gândesc cam așa: „Dacă Dumnezeu este atotștiutor, El cunoaște și gândurile mele, iar acestea nu sunt întotdeauna cele mai bune. De aceea mai bine ar fi să nu mi le cunoască.”

  Însă, o altă modalitate de a privi lucrurile ar putea fi mai bună: „Este bine că Dumnezeu poate să cunoască tot ce este în inima mea, deoarece El mă poate ajuta. El știe și când mi-e inima veselă, dar și când îmi este tristă, iar atunci el o poate mângâia. Dacă sunt gânduri care nu sunt cele mai bune, cu ajutorul Lui, ele pot fi biruite și alungate.”

  Nu degeaba versetul spune în continuare că Domnul se va lăsa găsit de cel ce îl caută, tocmai cu scopul de a transforma inima acestuia. Cel ce acceptă faptul că Dumnezeu cunoaște toate gândurile, imaginația și emoțiile, atunci va căuta pe Domnul ca El să le controleze. 

  Caută pe Dumnezeu din tinerețea ta și el îți va face gândurile puternice! 

  Pentru că astăzi este Ziua Amabilității îți propun să memorezi și să pui după aceea în practică învățătura următorului verset biblic: „Ceea ce face farmecul unui om este bunătatea lui.” (Proverbe 19:22 p.p.). Încearcă azi să fii amabil, bun cu ceilalți. Caută să le zâmbești, să le adresezi cuvinte frumoase și să faci un gest frumos față de aceștia.

  Moț Florian, Conferința Oltenia – Master Ghid

  Caută podcastul Devoționale pentru Exploratori în aplicația ta de podcast.

  Ziua Amabilității - Devotional explo. Domnul cercetează toate inimile și pătrunde toate închipuirile și toate gândurile. Dacă-L vei căuta, Se va lăsa găsit de tine; dar dacă-L vei părăsi, te va lepăda și El pe vecie. (1 Cronici 28:9up)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Alege dreptatea!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Fii folositor!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Raspuns pentru suflet

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  De ce te implici?

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Publicate astăzi

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  A nyomorúságos idő

  „Ezek után láttam négy angyalt állni a földnek négy szegletén, a föld négy szelét tartva,...