Articolul precedentTrei stele Michelin
  Articolul următorLegyünk éberek!

  Cea mai interesantă superputere

  Domnul cercetează toate inimile și pătrunde toate închipuirile și toate gândurile. Dacă-L vei căuta, Se va lăsa găsit de tine; dar dacă-L vei părăsi, te va lepăda și El pe vecie. (1 Cronici 28:9up)

  Dacă ar fi să deții o putere supraomenească, care ți-ai dori să fie aceea? Mai mulți copii care au răspuns la întrebarea acesta au declarat că și-ar dori să aibă puterea de a citi gândurile celor din jur. Într-adevăr, nu ar fi super interesant?

  De fapt, când eram mic, eu chiar credeam că există cineva care posedă această superputere: mama mea. De fiecare dată când făceam o năzbâtie si veneam acasă, mama mea parcă avea un senzor de citit gânduri. Doar se uita la mine și mă întreba: „Ce-ai mai făcut și astăzi?” Când eram acasă și încercam în liniște să pun ceva „ilegal” la cale, auzeam din senin vocea ei care mă striga: „Unde ești, ce pui la cale pe acolo?” Gândurile mele parcă nu puteau fi ascunse de mama mea. 

  Când m-am făcut mai mare, personalitatea mea a devenit mai complexă, iar mama mea și-a pierdut această superputere pe care o avea asupra mea. Atunci am realizat că nu este nimeni care să știe cu exactitate care sunt gândurile, sentimentele sau planurile mele. Nimeni în tot Universul, cu excepția… lui Dumnezeu.

  Biblia spune că Dumnezeu nu doar că are cunoștință de toate gândurile noastre, ci El „cercetează toate inimile și pătrunde toate închipuirile”. El știe lucruri pe care este posibil ca nici măcar tu să nu le cunoști despre tine. 

  Este trist faptul că uneori oamenii cred că dacă îi putem minți pe cei din jur, Îl putem minți și pe Dumnezeu. Este cea mai mare înșelătorie din lume. Când vrem să ascundem ceva de El și să-L părăsim, Dumnezeu știe lucrul acesta, și așa cum spune Biblia, „El te va lepăda”. Dar dacă în sinceritate Îl căutăm și nu ascundem nimic, El „se va lăsa găsit” de noi. Este ca și cum te joci de-a v-ați ascunselea cu Dumnezeu, dar în loc să se ascundă de tine, El îți iese în cale să-L poți vedea mai ușor.

  Te invit ca de astăzi să nu mai ascunzi nimic față de Dumnezeu. El știe deja totul și este gata să-ți iasă înainte.

  Moise Valentin, Conferința Muntenia – Pastor

  Caută podcastul Devoționale pentru Exploratori în aplicația ta de podcast.

  Cea mai interesantă superputere - Devotional explo. Domnul cercetează toate inimile și pătrunde toate închipuirile și toate gândurile. Dacă-L vei căuta, Se va lăsa găsit de tine; dar dacă-L vei părăsi, te va lepăda și El pe vecie. (1 Cronici 28:9up)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Alege dreptatea!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Fii folositor!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Raspuns pentru suflet

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  De ce te implici?

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Publicate astăzi

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  A nyomorúságos idő

  „Ezek után láttam négy angyalt állni a földnek négy szegletén, a föld négy szelét tartva,...