Caută-L, Cunoaște-L, Slujește-L

  Domnul cercetează toate inimile și pătrunde toate închipuirile și toate gândurile. Dacă-L vei căuta, Se va lăsa găsit de tine; dar dacă-L vei părăsi, te va lepăda și El pe vecie. (1 Cronici 28:9up)

  Tată, prieten, împărat; acestea sunt cuvintele care îl defineau pe David în acele ultime momente din viața lui. După toți Psalmii pe care i-a scris, după toate sfaturile pe care le-a dat, ajunge la aceste ultime momente din viața lui în care oferă un ultim sfat celui ce avea să preia puterea și să conducă poporul lui Dumnezeu.

  Dorința oricărui părinte, indiferent de viața pe care a trăit-o el, este ca urmașii lui să aibă parte de o viață mult mai bună și mai fericită decât au avut ei. De aceea bazându-se pe experiența lor de o viață și pe maturitatea dobândită în urma acestei vieți, ei oferă sfaturi care să îi ajute pe copii să evite anumite probleme și să aibă parte de o viață mult mai împlinită și fericită decât au avut ei.

  Astfel, David „om după inima lui Dumnezeu” consideră că cele mai importante sfaturi pe care le-ar putea oferi fiului său sunt: Caută-L pe Dumnezeu, Slujește-I din toată inima și Cunoaște-L pe El. David încearcă să îi ofere rețeta pentru o viață cu adevărat fericită și împlinită. Prin vasta lui experiență, David spune „dragul meu, vrei să fii cu adevărat fericit? Vrei să ai putere să conduci acest popor și să stăpânești această țară, tu copiii tăi și copiii copiilor tăi? Caută-L pe Dumnezeu, cunoaște-L pe Dumnezeu și slujește-I din toată inima ta.

  Cu câteva secole mai târziu, un alt fiu al acestui mare conducător, Isus Hristos, spunea: „Şi viaţa veşnică este aceasta: să Te cunoască pe Tine, singurul Dumnezeu adevărat, şi pe Isus Hristos, pe care L-ai trimis Tu.”. (Ioan 17:3) Este aceeași rețetă și pentru noi, nu s-a schimbat nimic din cel mai important sfat pe care un părinte l-a oferi vreodată copilului său. Aceeași chemare, același apel, același Dumnezeu. Caută-L, Cunoaște-L, Slujește-I. Care va fi răspunsul tău?

  Csiki Csaba Ioan, Conferința Transilvania de Sud – si pastor Stagiar

  Caută podcastul Devoționale pentru Exploratori în aplicația ta de podcast.

  Caută-L, Cunoaște-L, Slujește-L - Devotional explo. Domnul cercetează toate inimile și pătrunde toate închipuirile și toate gândurile. Dacă-L vei căuta, Se va lăsa găsit de tine; dar dacă-L vei părăsi, te va lepăda și El pe vecie. (1 Cronici 28:9up)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Fii folositor!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Raspuns pentru suflet

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  De ce te implici?

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Credința instrument al cunoașterii

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Publicate astăzi

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  A nyomorúságos idő

  „Ezek után láttam négy angyalt állni a földnek négy szegletén, a föld négy szelét tartva,...

  Fii folositor!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.