Articolul precedentAcora de pescuit
  Articolul următorMiért „késik” az Úr?

  Cum putem să-l căutăm pe dumnezeu?

  Domnul cercetează toate inimile și pătrunde toate închipuirile și toate gândurile. Dacă-L vei căuta, Se va lăsa găsit de tine; dar dacă-L vei părăsi, te va lepăda și El pe vecie. (1 Cronici 28:9up)

  Când am fost mai micuță deseori mi s-a părut plictisitor să citesc din nou și din nou aceleași versete din Biblie. Am crezut că deja știu pe de rost toate povestirile, iar restul nu mă interesau așa. Din cauza asta mi-am pus întrebarea, oare ce aș putea să fac. Iată niște lucruri care pe mine m-au ajutat să nu uit să-L chem in fiecare zi să fie cu mine.

  Fiindcă tare mult îmi place să cânt, de multe ori am stat jos cu familia, am luat imnurile și am început să cântăm pe rând cântecele noastre preferate și am simțit prezența lui Dumnezeu. Când timpul este frumos îmi place să fac plimbare în natură si să mă gândesc cât de frumos este totul creat. Primăvara privesc cum Dumnezeu pune flori pe fiecare creangă și în fiecare colțișor de pădure, vara rămân uimită de puterea Lui când privesc cerul plin de fulgere, toamna mi se pare că peisajul este pictat cu toate nuanțele de galben, de portocaliu și de maro, iar iarna când mă uit afară pe geam si văd că ninge îmi aduc aminte că fiecare fulg este creat diferit, exact ca și noi. Dacă îți place să citești, îți recomand cărțile lui Ellen White, mai ales Viața lui Isus, pentru că de multe ori profetul descrie întâmplările dintr-un alt punct de vedere la care poate nu te-ai gândit. Pe lângă astea este foarte important să te rogi. Prin rugăciune poți să ai o relație apropiată cu Tatăl Ceresc. Când ești singur te încurajez să vorbești cu El cum ai vorbi cu cel mai bun prieten. Nu trebuie să folosește cuvinte complicate, nu trebuie să zici rugăciunile pe care posibil le-ai auzit de la adulți, poți să-I zici orice ce ai pe suflet, poți să ceri ajutor, îndrumare de la El.

  Aceste lucruri nu vor înlocui Sfânta Scriptura, mai mult îți va pune dorința în sufletul tău să o deschizi și să începi din nou să o citești, și crede-mă, dacă îl cauți pe Dumnezeu, „se va lăsa găsit de tine”.

  Farkas Alexandra, Conferința Transilvania de Nord – Ghid

  Caută podcastul Devoționale pentru Exploratori în aplicația ta de podcast.

  Cum putem să-l căutăm pe dumnezeu? - Devotional explo. Domnul cercetează toate inimile și pătrunde toate închipuirile și toate gândurile. Dacă-L vei căuta, Se va lăsa găsit de tine; dar dacă-L vei părăsi, te va lepăda și El pe vecie. (1 Cronici 28:9up)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Alege dreptatea!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Fii folositor!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Raspuns pentru suflet

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  De ce te implici?

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Publicate astăzi

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  A nyomorúságos idő

  „Ezek után láttam négy angyalt állni a földnek négy szegletén, a föld négy szelét tartva,...