Alege astăzi sa îl urmezi pe Isus

Domnul cercetează toate inimile și pătrunde toate închipuirile și toate gândurile. Dacă-L vei căuta, Se va lăsa găsit de tine; dar dacă-L vei părăsi, te va lepăda și El pe vecie. (1 Cronici 28:9up)

Ce sentimente trăiești când citești versetele de mai sus? Ți-e teamă? Te simți urmărit? Ai cumva impresia că Dumnezeu își notează toate lucrurile rele pe care le faci și, la un moment dat, nu mai vrea să aibă de-a face cu tine?

STOP gândurilor negative! Te invit să o luăm în sens invers! Este CINEVA, care te cunoaște mai bine decât familia ta, decât prietenii tăi, chiar mai bine decât te cunoști tu! De-aceea, poate să te ajute în orice situație! Da, este Dumnezeu! Doar Dumnezeu! El ne-a creat, de-aceea, ne prețuiește. El ne-a creat și, de-aceea, este preocupat de noi! Tot ce ne îngrijorează pe noi, Îl îngrijorează și pe El! Când ne doare ceva, Îl doare și pe El!

De multe ori greșim și îl facem pe Dumnezeu să sufere, și totuși, iubirea Lui de Tată este aceeași față de noi! El ne-a promis că dacă îl vom căuta, îl vom găsi cu siguranță. Aici este frumusețea dragostei Lui. Niciodată nu te va forța sau manipula pentru a rămâne alături de El. Spre deosebire de Satana, Dumnezeu ne dă posibilitatea de a alege să ne detașăm de El, dacă asta dorim. Nu ne va ține cu forța și nu ne va întinde niciodată capcane pentru a ajunge din nou în prezența Lui.

Când simți că sunt greutăți, poate în familia ta sau poate la școală, aș vrea să te asigur că Domnul Iisus te așteaptă! El vrea să se întâlnească cu tine! El nu se ascunde de tine, când ai probleme. El este mai mare decât toate problemele tale și ale mele la un loc, de-aceea, fii liniștit! Ce Prieten minunat! Cel mai bun și cel mai loial! Este Domnul!

Roberto Goicovici, Conferința Banat – Ghid Asistent

Caută podcastul Devoționale pentru Exploratori în aplicația ta de podcast.

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor