„De-a v-ați ascunselea”

  Domnul cercetează toate inimile și pătrunde toate închipuirile și toate gîndurile. Dacă-L vei căuta, Se va lăsa găsit de tine; dar dacă-L vei părăsi, te va lepăda și El pe vecie. (1 Cronici 28:9up)

  Unul din jocurile preferate ale copilăriei mele este “de-a v-ați ascunselea”. Sigur l-ai jucat și tu cel puțin o dată. Deseori datorită acestui joc, uitam de timp, de foame și mai ales de teme, ajungând ca și noaptea să ne fie de ajutor ascunsului. Ceea ce nu îmi plăcea la acest joc era să fiu eu cel care să îi găsesc pe alții. Motivul? În zona copilăriei mele părea că de fiecare dată când începeam un joc nou, uneori chiar și în aceeași zi, apăreau noi reguli care făceau activitatea căutătorului tot mai dificilă. De exemplu, într-o zi a apărut regula că puteai să îi găsești pe toți cei ascunși, dar dacă ultimul ajungea nedescoperit, sau mai repede ca tine la locul de pornire, toată munca ta de căutare era în zadar și trebuia să mai stai încă o dată.

  Ai simțit vreodată că încercarea noastră de a ne apropia de Dumnezeu este tot un fel “de-a v-ați ascunselea”? Deseori așa am crezut și eu. Sunt expuși atâția pași și prezentate atâtea cerințe necesare pentru a-L găsi pe Dumnezeu, încât uneori drumul pare imposibil chiar înainte de a începe căutarea. Mai mult, ajungi să scotocești toate locurile posibile doar pentru a ajunge la concluzia că Dumnezeu se ascunde cel mai bine. Dacă crezi așa, nu poți fi mai departe de adevăr.

  Să îți dau un exemplu. “Pe când predica Domnul Isus, au fost aduşi la El nişte copilaşi ca să Se atingă de ei. Dar, ucenicii s-au supărat şi i-au certat pe cei care-i aduceau.” Parcă îi și văd pe ucenici spunându-le copiilor: “Voi nu aveți ce căuta lângă Isus. Nu sunteți suficienți de maturi pentru a avea o relație cu El. Veniți înapoi când sunteți mai mari.” Ce bine că a intervenit Isus! “Văzând una ca asta, Domnul Isus le-a spus: ‘Lăsaţi exploratorii să vină la Mine şi nu-i opriţi, căci Împărăţia lui Dumnezeu este a celor ca ei.’” Adică… apropie-te azi de Domnul!

  Parcă te și văd numărând pentru a începe să îl cauți pe Isus: …98,99,100… cine nu-i gata…. și te întorci pentru a-L căuta. Dar ce să vezi, e chiar lângă tine! Pentru că ți-a promis că dacă-L vei căuta Se va lăsa găsit de tine.

  Benjamin Stan, Director Exploratori – Uniunea de Conferințe

  "De-a v-ați ascunselea" - Devotional explo. Domnul cercetează toate inimile și pătrunde toate închipuirile și toate gîndurile. Dacă-L vei căuta, Se va lăsa găsit de tine; dar dacă-L vei părăsi, te va lepăda și El pe vecie. (1 Cronici 28:9up)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Alege dreptatea!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Fii folositor!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Raspuns pentru suflet

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  De ce te implici?

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Publicate astăzi

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  A nyomorúságos idő

  „Ezek után láttam négy angyalt állni a földnek négy szegletén, a föld négy szelét tartva,...