„De-a v-ați ascunselea”

Domnul cercetează toate inimile și pătrunde toate închipuirile și toate gîndurile. Dacă-L vei căuta, Se va lăsa găsit de tine; dar dacă-L vei părăsi, te va lepăda și El pe vecie. (1 Cronici 28:9up)

Unul din jocurile preferate ale copilăriei mele este “de-a v-ați ascunselea”. Sigur l-ai jucat și tu cel puțin o dată. Deseori datorită acestui joc, uitam de timp, de foame și mai ales de teme, ajungând ca și noaptea să ne fie de ajutor ascunsului. Ceea ce nu îmi plăcea la acest joc era să fiu eu cel care să îi găsesc pe alții. Motivul? În zona copilăriei mele părea că de fiecare dată când începeam un joc nou, uneori chiar și în aceeași zi, apăreau noi reguli care făceau activitatea căutătorului tot mai dificilă. De exemplu, într-o zi a apărut regula că puteai să îi găsești pe toți cei ascunși, dar dacă ultimul ajungea nedescoperit, sau mai repede ca tine la locul de pornire, toată munca ta de căutare era în zadar și trebuia să mai stai încă o dată.

Ai simțit vreodată că încercarea noastră de a ne apropia de Dumnezeu este tot un fel “de-a v-ați ascunselea”? Deseori așa am crezut și eu. Sunt expuși atâția pași și prezentate atâtea cerințe necesare pentru a-L găsi pe Dumnezeu, încât uneori drumul pare imposibil chiar înainte de a începe căutarea. Mai mult, ajungi să scotocești toate locurile posibile doar pentru a ajunge la concluzia că Dumnezeu se ascunde cel mai bine. Dacă crezi așa, nu poți fi mai departe de adevăr.

Să îți dau un exemplu. “Pe când predica Domnul Isus, au fost aduşi la El nişte copilaşi ca să Se atingă de ei. Dar, ucenicii s-au supărat şi i-au certat pe cei care-i aduceau.” Parcă îi și văd pe ucenici spunându-le copiilor: “Voi nu aveți ce căuta lângă Isus. Nu sunteți suficienți de maturi pentru a avea o relație cu El. Veniți înapoi când sunteți mai mari.” Ce bine că a intervenit Isus! “Văzând una ca asta, Domnul Isus le-a spus: ‘Lăsaţi exploratorii să vină la Mine şi nu-i opriţi, căci Împărăţia lui Dumnezeu este a celor ca ei.’” Adică… apropie-te azi de Domnul!

Parcă te și văd numărând pentru a începe să îl cauți pe Isus: …98,99,100… cine nu-i gata…. și te întorci pentru a-L căuta. Dar ce să vezi, e chiar lângă tine! Pentru că ți-a promis că dacă-L vei căuta Se va lăsa găsit de tine.

Benjamin Stan, Director Exploratori – Uniunea de Conferințe

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video