Articolul precedentTrei frați pătați
  Articolul următorMély és élő tapasztalat

  Pași mici…rezultate mari

  Voi dar, întăriți-vă, și nu lăsați să vă slăbească mînile, căci faptele voastre vor avea o răsplată”. (2 Chronicles 15:7)

  De 6000 de ani pământul este într-o continuă si vizibilă schimbare. Dar oare ce importanță poate avea un singur om în nemărginitul univers? Putem influența noi mersul lucrurilor?

  Jadav Payeng era un fermieri umil intr-o comunitate tribală din regiunea de nord a Indiei. Într-o zi s-a hotărât să planteze copaci într-o zonă deșertică. După cum vă imaginați, ideea lui a fost întâmpinată cu reticență de autoritățile responsabile cu pădurile, dar el nu s-a lăsat descurajat. Determinat să aducă o schimbare, in aproape 40 de ani, a plantat 550 de hectare de pădure-Pădurea Molai. Începând de la a planta un bambus, apoi diverse semințe, aducând apoi chiar și insecte a creat un adevărat ecosistem. Zi de zi, copac cu copac, peisajul dezolant unde în jur era doar nisip se schimba. Acest explorator aparent neînsemnat a reușit să facă mai mult decât să protejeze natura, el a adus viață unde alții nu credeau că e posibil.

  Te invit si pe tine să nu lași mâinile să-ți slăbească! Chiar dacă uneori te cuprinde incertitudinea, nu te lăsa! Începe cu lucruri mici, pentru a planta o pădure trebuie sa începi cu un copac. Dumnezeu se va îngriji ca efortul tău să aducă rezultate binecuvântate!

  Alexandra Șerbu, Ghid Asistent – Conferința Muntenia

  Pași mici...rezultate mari - Devotional explo. Voi dar, întăriți-vă, și nu lăsați să vă slăbească mînile, căci faptele voastre vor avea o răsplată”. (2 Chronicles 15:7)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Alege dreptatea!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Fii folositor!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Raspuns pentru suflet

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  De ce te implici?

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Publicate astăzi

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  A nyomorúságos idő

  „Ezek után láttam négy angyalt állni a földnek négy szegletén, a föld négy szelét tartva,...