Articolul precedentSemaforul
  Articolul următorLegyetek készen! 2

  Nu te opri

  Voi dar, întăriți-vă, și nu lăsați să vă slăbească mînile, căci faptele voastre vor avea o răsplată”. (2 Chronicles 15:7)

  În 5 august, 1987 vine pe lume Wiliam. Singurul băiat dintr-o familie cu 7 copii, într-una dintre țările cele mai sărace țări din lume, Malawi. În această țară, majoritatea oamenilor se ocupă de agricultură pentru a-și câștiga existența.

  Anul în care Wiliam a împlinit 14 ani, a adus în țara lui o secetă ce avea să îi rapească acestuia cea mai mare bucurie. Pentru a putea merge la școală, familia sa ar fi trebuit să achite o taxă pe care acum nu și-o mai permiteau. Seceta a distrus în totalitate cultura de porumb care asigura în totalitate traiul familiei așa că grija lor principală era acum hrana de care aveau nevoie în fiecare zi pentru a supraviețui.

  Această situație l-a încăpățânat și a mărit setea tânărul nostru adolescent după a citi. Prin urmare, pentru că la școală nu mai era primit, și-a găsit locul într-o bibliotecă de unde citea orice carte îi cădea în mână. Printre toate aceste cărți, William a găsit una în care era descrisă o moară de vânt ce pompa apă și genera electricitate.

  A realizat că această moară ar putea salva familia sa de la foame, și cu toate că nu avea materialele necesare, și-a amintit de un loc unde le putea găsi: la fier vechi. Țevi de PVC, un cadru de bicicletă, un ventilator de tractor sunt doar câteva dintre lucrurile pe care acesta le-a folosit și cu care a reușit să ducă la bun sfârșit proiectul început. Proiect prin care a reușit să îți ajute familia să treacă de acea perioadă grea din viața lor.

  Sigur că acest lucru nu a fost deloc așa ușor cum pare pentru noi, citind despre experiența sa. Însă, Wiliam a dat dovadă de multă perseverență, în ceea ce a făcut. A avut răbdare să adune toate informațiile de care avea nevoie dar și materialele, chiar dacă nu avea nici o certitudine că la final îi va reuși cu siguranță.

  Iosana-Miriam Ciutan, Ghid – Conferința Transilvania de Sud

  Nu te opri - Devotional explo. Voi dar, întăriți-vă, și nu lăsați să vă slăbească mînile, căci faptele voastre vor avea o răsplată”. (2 Chronicles 15:7)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Fii folositor!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Raspuns pentru suflet

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  De ce te implici?

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Credința instrument al cunoașterii

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...