Nu te opri

Voi dar, întăriți-vă, și nu lăsați să vă slăbească mînile, căci faptele voastre vor avea o răsplată”. (2 Chronicles 15:7)

În 5 august, 1987 vine pe lume Wiliam. Singurul băiat dintr-o familie cu 7 copii, într-una dintre țările cele mai sărace țări din lume, Malawi. În această țară, majoritatea oamenilor se ocupă de agricultură pentru a-și câștiga existența.

Anul în care Wiliam a împlinit 14 ani, a adus în țara lui o secetă ce avea să îi rapească acestuia cea mai mare bucurie. Pentru a putea merge la școală, familia sa ar fi trebuit să achite o taxă pe care acum nu și-o mai permiteau. Seceta a distrus în totalitate cultura de porumb care asigura în totalitate traiul familiei așa că grija lor principală era acum hrana de care aveau nevoie în fiecare zi pentru a supraviețui.

Această situație l-a încăpățânat și a mărit setea tânărul nostru adolescent după a citi. Prin urmare, pentru că la școală nu mai era primit, și-a găsit locul într-o bibliotecă de unde citea orice carte îi cădea în mână. Printre toate aceste cărți, William a găsit una în care era descrisă o moară de vânt ce pompa apă și genera electricitate.

A realizat că această moară ar putea salva familia sa de la foame, și cu toate că nu avea materialele necesare, și-a amintit de un loc unde le putea găsi: la fier vechi. Țevi de PVC, un cadru de bicicletă, un ventilator de tractor sunt doar câteva dintre lucrurile pe care acesta le-a folosit și cu care a reușit să ducă la bun sfârșit proiectul început. Proiect prin care a reușit să îți ajute familia să treacă de acea perioadă grea din viața lor.

Sigur că acest lucru nu a fost deloc așa ușor cum pare pentru noi, citind despre experiența sa. Însă, Wiliam a dat dovadă de multă perseverență, în ceea ce a făcut. A avut răbdare să adune toate informațiile de care avea nevoie dar și materialele, chiar dacă nu avea nici o certitudine că la final îi va reuși cu siguranță.

Iosana-Miriam Ciutan, Ghid – Conferința Transilvania de Sud

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor