Articolul precedentRămân acestea trei
  Articolul următorA legnagyobb munka

  Fii consegvent!

  Voi dar, întăriți-vă, și nu lăsați să vă slăbească mînile, căci faptele voastre vor avea o răsplată”. (2 Chronicles 15:7)

  Andrei era un băiat pasionat de sport, respectuos și apreciat de colegi. El, la rândul său, își iubea prietenii din clasă și petrecea mult timp cu ei. Marțea mergeau împreună la fotbal, iar vinerea ieșeau cu bicicletele.

  El fusese educat să nu mintă, să respecte regulile pe stradă, în societate și chiar la locul de joacă. La un moment dat, în grupul său de prieteni au apărut unele probleme. Doi dintre colegii săi vorbeau jignitor la adresa unui coleg noi și îl marginalizau. Andrei a acționat conform principiilor sale și a încercat să repare tensiunile apărute în grup. A discutat cu prietenii săi, însă aceștia nu au luat în considerare sfatul lui, apoi s-a adresat dirigintelui. În scurt timp, problema a fost rezolvată, iar noul coleg se integra chiar bine în grupul clasei. Andrei însă, suferea. Relația cu prietenii săi nu mai era aceeași. Se simțea respins și se tot întreba dacă procedase corect intervenind pentru un coleg ce fusese marginalizat.

  Trist și dezorientat, și-a îndreptat atenția spre Biblie, amintindu-și că Dumnezeu îi încurajează pe oameni să fie corecți și să respecte principii precum dreptatea, integritatea spirituală sau cinstea, indiferent de presiunea celor din jur. Exemplul biblic ce l-a încurajat pe Andrei îl poți găsi în 2 Cronici, capitolele 14, 15. Asa este unul dintre împărații care au domnit peste Iuda. El a făcut o reformă religioasă și politică ce a condus la un timp de liniște și prosperitate în țară. Chiar dacă pentru unii oameni măsurile luate de el păreau ciudate și drastice, Asa a fost încurajat de Dumnezeu, prin profetul Azaria, să continue măsurile luate împotriva idolatriei și să acționeze conform poruncilor divine. Prin mesajul trimis de profet, Domnul îl încurajează să aibă încredere în binecuvântările pe care le aduce cu sine un caracter curat și integru.

  Astăzi, dacă simți presiunea de grup atunci când vrei să iei o decizie, gândește-te la ceea ce Dumnezeu i-a transmis lui Asa, roagă-te și doar după aceea, hotărăște!

  Ilyes Martin, Master Ghid – Conferința Transilvania de Nord

  Fii consegvent! - Devotional explo. Voi dar, întăriți-vă, și nu lăsați să vă slăbească mînile, căci faptele voastre vor avea o răsplată”. (2 Chronicles 15:7)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Fii folositor!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Raspuns pentru suflet

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  De ce te implici?

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Credința instrument al cunoașterii

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...