Articolul precedentNota 4
  Articolul următorA kereszt üzenete

  Mâini dornice de implicare

  Voi dar, întăriți-vă, și nu lăsați să vă slăbească mînile, căci faptele voastre vor avea o răsplată”. (2 Chronicles 15:7)

  Începutul acestui capitol, spune că Israel a fost multă vreme fără Dumnezeul adevărat, fără preot care să îi învețe pe oameni și fără lege. Urmarea a fost că au ajuns în mijlocul necazurilor și al unor situații fără ieșire.

  Uneori, când ne este frică, ne imaginăm ce este mai rău! Spre exemplu, o prietenă de-a mea, are rău de înălțime și nu poate să urce pentru că teama o face să creadă că va cădea! Se întâmplă să ne facem scenarii peste scenarii, până când nu mai știm încotro să o luăm! Avem impresia că tot răul din lume ni se întâmplă nouă. Ne descurajăm. Luăm decizii pripite. Poate chiar renunțăm…la prieteni dragi, la idealurile noastre, și mai grav, la Dumnezeu! Nu de tot…doar că nu mai este o prioritate pentru noi. La urma urmei, ce dacă nu începem ziua cu un devoțional sau cu a sta de vorbă cu Dumnezeu? Ce gând neînțelept!

  La polul apus, se află credința. Ea vede binele pregătit de Dumnezeu. Credința este încrederea că El are planurile cele mai bune pentru viața noastră.Și asta înseamnă că totul va fi roz? Desigur, nu. Există momente când se așteaptă din partea noastră să iubim, fără să așteptăm ceva în schimb. Uneori, suntem chemați să îi ajutăm pe niște oameni care nu ne vor spune mulțumesc. Uneori, ne îndeplinim sarcina, pur și simplu pentru că ea trebuie făcută! Dincolo de toate, Dumnezeu poate transforma o zi banală într-o zi specială! Când slujim de dragul slujirii, fără să ne dorim ceva în schimb, Îl vom întâlni pe Iisus!

  Îți doresc azi, un gând bun, o inimă caldă și mâini dornice de implicare!

  Ovidiu Pescar, Conducator de Zona – Conferința Banat

  Mâini dornice de implicare - Devotional explo. Voi dar, întăriți-vă, și nu lăsați să vă slăbească mînile, căci faptele voastre vor avea o răsplată”. (2 Chronicles 15:7)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  De ce te implici?

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Credința instrument al cunoașterii

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Cât mai sus

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Fii înțelept!

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...