Articolul precedentMăsura imnurilor
  Articolul următorAhol a bizonyságtevést kezdeni kell

  Faptă și răsplată

  Voi dar, întăriți-vă, și nu lăsați să vă slăbească mînile, căci faptele voastre vor avea o răsplată”. (2 Chronicles 15:7)

  Cei care au vizitat un delfinariu, au observat cu plăcere acrobația delfinilor. Cum reușesc delfinii să asculte? Secretul este acela că după fiecare act, primesc ceva plăcut pentru ei. Este vorba de o răsplată. Am auzit nu de puține ori faptul că nu trebuie să fim motivați de răsplată in relația cu Dumnezeu. Cu toate acestea sunt uimit cât de mult este accentuat acest lucru de Tatăl Ceresc.

  “Si Caci cine se apropie de El trebuie sa creada ca El este si ca rasplateste pe cei ce-L cauta” Evrei 11,6

  “Bucurati-va si veseliti-va, pentru ca rasplata voastra este mare in ceruri” Matei 5,12

  Dintr-o anumită perspectivă, diferența colosală in a alege binele și adevărul, in detrimentul răului este dată de răsplată. Până la urmă Dumnezeu ne invită să-L alegem pe El și căile Lui pentru că ne oferă infinit mai mult decât vrăjmașul Său. Lipsa răsplătirii atât a binelui cât și a răului creeză o tensiune in noi. Simțim că nu este normal.

  Părintii grăbiti pedepsesc, părintii de succes răsplatesc. Un comportament răsplătit va fi intărit si repetat. Un comportament nerăsplătit se stinge. Uneori se procedează invers! Copilul cere dulciuri iar mama spune “Nu!” Când copilul țipă si insistă, ii dă bomboane si ii spune sa tacă. Ce se va intâmpla in următoarea săptămână? Mama a răsplătit fapta gresită si a intărit-o! Indiferent de tipetele lui, dulciul trebuie retinut!

  Sunt trei tipuri de recompense.

  – Verbală: ceea ce spune părintele. Matei 25:21 Stăpânul său i-a zis: Bine, rob bun şi credincios;

  – Activitate: ceva plăcut de facut pentru copil! Ap 3:4 Totuşi, ai în Sardes câteva nume care nu şi-au mânjit hainele. Ei vor umbla împreună cu Mine, îmbrăcaţi în alb, fiindcă sunt vrednici.

  – Semn: ceva de valoare oferit copilului. “Ap 2:10 Fii credincios până la moarte şi-ţi voi da cununa vieţii. Ca un părinte model, Dumnezeu ne poruncește să ascultăm, asteaptă să ascultăm, ne răsplătește dacă ascultăm!

  Padure Ion, Pastor – Conferința Muntenia

  Faptă și răsplată - Devotional explo. Voi dar, întăriți-vă, și nu lăsați să vă slăbească mînile, căci faptele voastre vor avea o răsplată”. (2 Chronicles 15:7)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Fii folositor!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Raspuns pentru suflet

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  De ce te implici?

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Credința instrument al cunoașterii

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...