Nevoia de echilibru

Căci Ezra își pusese inima să adîncească și să împlinească Legea Domnului, și să învețe pe oameni în mijlocul lui Israel legile și poruncile. (Ezra 7:10)

Ce te pasionează în această epoca atât de inundată de gadgeturi? Faci parte din acea grupă restrânsă pentru care mingea de orice fel, rachetele de badminton și bicicleta erau ” elementele” de recreere? Dacă iți amintești de ele și încă le ai în atenție ești o persoană cu mari perspective de creștere.Afirm acesta pentru că specialiștii în domeniu, nu recomandă tehnologia ca fiind cea care poate aduce beneficii interioare ființei umane. Dimpotrivă, folosită în exces diluează sensibilitatea cu care suntem înzestrați. Cum putem știi care este punctul de echilibru? Încearcă să îți fixezi prioritățile zilnice!

Începe cu Dumnezeu! Studiu devoțional, meditează la ceea ce ai citit, rugăciune….apoi toate celelalte. Nu te uita la cronometru și nu măsura timpul petrecut cu El! În acest fel vei experimenta relația personală cu Acela care te iubește și are grijă de tine să nu-ți lipsească nimic din ce ai nevoie în această viață. Ezra avea acest obicei nobil, să cerceteze, fără încetare, care este voia lui Dumnezeu. Observați că Ezra își fixase ca țintă în inimă și împărtășirea cu ceilalți a descoperirilor lui. ”Pe măsură ce transmitea altora adevărurile pe care, le învățase, puterea sa de muncă creștea. El a devenit un bărbat al evlaviei și zelului. Era martorul lui Dumnezeu pentru lume cu privire la puterea adevărului biblic de a înnobila viața zilnică.”PR.601 Așa se întâmplă când iubești pe cineva. Dorești să știi cât mai multe despre acea persoană, care sunt dorințele ei, ce poți să faci mai bine, mai frumos, să vadă că ești interesat de ea. Dacă prima persoana din viața ta este Dumnezeu, cercetează ce Îi place, caută totul despre El și vei descoperi că El te-a iubit mai întâi apoi…. vei ajunge sa îL iubești și tu. În El vei găsi echilibrul de care ai nevoie pentru a supraviețui în jungla cotidiană în care te desfășori, fie mică, fie mare. Dacă vrei să reușești în atingerea țintelor, adâncește relația ta cu Dumnezeu, este tot ce ai nevoie!

Amedeo Andronic, Pastor – Conferința Oltenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor