Articolul precedentPatru cercuri
  Articolul următorA nyomorúságban veszteglő világ

  Nevoia de echilibru

  Căci Ezra își pusese inima să adîncească și să împlinească Legea Domnului, și să învețe pe oameni în mijlocul lui Israel legile și poruncile. (Ezra 7:10)

  Ce te pasionează în această epoca atât de inundată de gadgeturi? Faci parte din acea grupă restrânsă pentru care mingea de orice fel, rachetele de badminton și bicicleta erau ” elementele” de recreere? Dacă iți amintești de ele și încă le ai în atenție ești o persoană cu mari perspective de creștere.Afirm acesta pentru că specialiștii în domeniu, nu recomandă tehnologia ca fiind cea care poate aduce beneficii interioare ființei umane. Dimpotrivă, folosită în exces diluează sensibilitatea cu care suntem înzestrați. Cum putem știi care este punctul de echilibru? Încearcă să îți fixezi prioritățile zilnice!

  Începe cu Dumnezeu! Studiu devoțional, meditează la ceea ce ai citit, rugăciune….apoi toate celelalte. Nu te uita la cronometru și nu măsura timpul petrecut cu El! În acest fel vei experimenta relația personală cu Acela care te iubește și are grijă de tine să nu-ți lipsească nimic din ce ai nevoie în această viață. Ezra avea acest obicei nobil, să cerceteze, fără încetare, care este voia lui Dumnezeu. Observați că Ezra își fixase ca țintă în inimă și împărtășirea cu ceilalți a descoperirilor lui. ”Pe măsură ce transmitea altora adevărurile pe care, le învățase, puterea sa de muncă creștea. El a devenit un bărbat al evlaviei și zelului. Era martorul lui Dumnezeu pentru lume cu privire la puterea adevărului biblic de a înnobila viața zilnică.”PR.601 Așa se întâmplă când iubești pe cineva. Dorești să știi cât mai multe despre acea persoană, care sunt dorințele ei, ce poți să faci mai bine, mai frumos, să vadă că ești interesat de ea. Dacă prima persoana din viața ta este Dumnezeu, cercetează ce Îi place, caută totul despre El și vei descoperi că El te-a iubit mai întâi apoi…. vei ajunge sa îL iubești și tu. În El vei găsi echilibrul de care ai nevoie pentru a supraviețui în jungla cotidiană în care te desfășori, fie mică, fie mare. Dacă vrei să reușești în atingerea țintelor, adâncește relația ta cu Dumnezeu, este tot ce ai nevoie!

  Amedeo Andronic, Pastor – Conferința Oltenia

  Nevoia de echilibru - Devotional explo. Căci Ezra își pusese inima să adîncească și să împlinească Legea Domnului, și să învețe pe oameni în mijlocul lui Israel legile și poruncile. (Ezra 7:10)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Fii folositor!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Raspuns pentru suflet

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  De ce te implici?

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Credința instrument al cunoașterii

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...