Articolul precedentPătratul
  Articolul următorTanítás házról házra

  Schimbarea începe cu tine

  Căci Ezra își pusese inima să adîncească și să împlinească Legea Domnului, și să învețe pe oameni în mijlocul lui Israel legile și poruncile. (Ezra 7:10)

  Marin Voiculescu spunea: „În educaţie, educatorul să înceapă cu el. Nu înveţi pe alţii ceea ce vrei, nu-i înveţi ceea ce ştii, îi înveţi ceea ce eşti.”

  Ție îți place să vorbești despre Dumnezeu? Poate că nu este la modă să spunem cuiva despre Dumnezeu, dar cred că trăim într-o perioadă a istoriei omenirii când ar trebui ca noi să avem speranță și să putem oferi și altora.
  Ca să putem spune altora despre Dumnezeu, ca să putem tranzmite altora speranță în perioade grele, mai întâi noi trebuie să Îl cunoaștem, să credem în El și să ne umplem de speranță. Noi trebuie să adâncim și să trăim mai mult după cuvântul Lui Dumnezeu.

  Vreau să îți spun o povestire despre Alexander Solzhenitsyn, scriitorul rus care a petrecut câțiva ani în penitenciarul din Siberia. La un momentdat el a devenit atât de descurajat încât a hotărât să renunțe la tot și să moară. Plănuise să se oprească din lucru atunci când erau scosi să muncească în câmp, să se aplece asupra lopeții și să aștepte ca gardienii să vină și să îl bată până la moarte. În momentul în care el a aplicat planul și s-a oprit, un alt prizonier s-a apropiat în grabă de el cu lopata lui și a desenat în grabă pe pământ o cruce la picioarele lui Alexander și înainte ca un gardian să vadă lucrul acesta a și sters desenul.

  Solzhenitsyn povestea mai târziu că întreaga sa existență a fost energizată de acel mic reminder al speranței și curajului pe care îl avem în Hristos. El a găsit puterea să continue datorită unui credincios căruia i-a păsat atât de mult încât i-a reamintit de speranța fiecărui creștin.

  Astăzi și tu și eu putem ajuta pe cineva. Astăzi poți să răspândești speranță unei persoane care trece prin momente grele. Te invit să petreci mai mult timp cu Dumnezeu, ca să te poți încărca de dragostea și speranța ce vin de le El. Cine știe a cui viață o vei schimba astăzi!

  Bobi Ciocârlan, Master Ghid – Conferința Muntenia

  Schimbarea începe cu tine - Devotional explo. Căci Ezra își pusese inima să adîncească și să împlinească Legea Domnului, și să învețe pe oameni în mijlocul lui Israel legile și poruncile. (Ezra 7:10)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Perfecționistul perfect

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Fără retușuri

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  zidește drept

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Mustrarea Domnului

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)David...

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...