Schimbarea începe cu tine

Căci Ezra își pusese inima să adîncească și să împlinească Legea Domnului, și să învețe pe oameni în mijlocul lui Israel legile și poruncile. (Ezra 7:10)

Marin Voiculescu spunea: „În educaţie, educatorul să înceapă cu el. Nu înveţi pe alţii ceea ce vrei, nu-i înveţi ceea ce ştii, îi înveţi ceea ce eşti.”

Ție îți place să vorbești despre Dumnezeu? Poate că nu este la modă să spunem cuiva despre Dumnezeu, dar cred că trăim într-o perioadă a istoriei omenirii când ar trebui ca noi să avem speranță și să putem oferi și altora.
Ca să putem spune altora despre Dumnezeu, ca să putem tranzmite altora speranță în perioade grele, mai întâi noi trebuie să Îl cunoaștem, să credem în El și să ne umplem de speranță. Noi trebuie să adâncim și să trăim mai mult după cuvântul Lui Dumnezeu.

Vreau să îți spun o povestire despre Alexander Solzhenitsyn, scriitorul rus care a petrecut câțiva ani în penitenciarul din Siberia. La un momentdat el a devenit atât de descurajat încât a hotărât să renunțe la tot și să moară. Plănuise să se oprească din lucru atunci când erau scosi să muncească în câmp, să se aplece asupra lopeții și să aștepte ca gardienii să vină și să îl bată până la moarte. În momentul în care el a aplicat planul și s-a oprit, un alt prizonier s-a apropiat în grabă de el cu lopata lui și a desenat în grabă pe pământ o cruce la picioarele lui Alexander și înainte ca un gardian să vadă lucrul acesta a și sters desenul.

Solzhenitsyn povestea mai târziu că întreaga sa existență a fost energizată de acel mic reminder al speranței și curajului pe care îl avem în Hristos. El a găsit puterea să continue datorită unui credincios căruia i-a păsat atât de mult încât i-a reamintit de speranța fiecărui creștin.

Astăzi și tu și eu putem ajuta pe cineva. Astăzi poți să răspândești speranță unei persoane care trece prin momente grele. Te invit să petreci mai mult timp cu Dumnezeu, ca să te poți încărca de dragostea și speranța ce vin de le El. Cine știe a cui viață o vei schimba astăzi!

Bobi Ciocârlan, Master Ghid – Conferința Muntenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor