Legea – Lanterna lui Dumnezeu

Căci Ezra își pusese inima să adîncească și să împlinească Legea Domnului, și să învețe pe oameni în mijlocul lui Israel legile și poruncile. (Ezra 7:10)

Cetatea Ierusalimului era în ruine. În inima lui Ezra ardea dorința de a vedea rezidită cetatea sfântă. Nu văzuse Ierusalimul în splendoarea lui dinainte de distrugere. Se născuse în exil. Dar cunoștea istoria poporului său și era conștient de motivele pentru care neamul lui ajunsese în robie și Ierusalimul distrus. Știa că poporul Israel a neglijat Legea, părăsindu-L pe Dumnezeu. Este posibil ca părinții lui să-l fi educat după principiile Torei, ajungând să-L iubească pe Dumnezeu cu toată ființa. Iubirea pentru Dumnezeu îl determină să ofere totul pentru a vedea Ierusalimul rezidit.

Ajuns la Ierusalim, Scriptura spune următoarele cuvinte despre el: „Căci Ezra îşi pusese inima să adâncească şi să împlinească Legea Domnului şi să înveţe pe oameni în mijlocul lui Israel legile şi poruncile.”

Aceiași greșeală nu putea fi repetată de două ori. Dumnezeu și Legea lui oferă adevărata viață păcătosului, iar Ezra știa acest fapt. Adevărata reformă a vieții are loc atunci când Legea lui Dumnezeu devine călăuză pentru păcătos. Cuvântul sfânt este lumina.

Imaginează-ți următoarea situație. Ești explorator. Împreună cu un ghid și cu prietenii tăi ați plecat pe un traseu. Printr-o situație absurdă v-a prins noaptea în pădure. Cerul este înnorat, stelele și luna nu se văd. Este beznă deplină. Cu toate că nu îți este frică, nu vezi încotro să mergi. Întunericul v-a dezorientat, iar întoarcerea spre casă este imposibilă. Dar, în rucsacul tău găsești o lanternă. Lanterna vă luminează drumul și întoarcerea spre casă este posibilă. La fel este Legea sau Cuvântul lui Dumnezeu în viața creștinului.

”Cuvântul Tău este o candelă pentru picioarele mele și o lumină pe cărarea mea” spune psalmistul. Fără lumină nu poți să distingi binele de rău. Fără lumină este dezordine, dezorientare, haos. Marile reforme au plecat de la Cuvântul lui Dumnezeu. Cea mai măreață lucrare a omului este de a adânci și de a împlini Legea lui Dumnezeu. Doar așa putem avea lumină în bezna acestei lumi.

Pisuc Benone, Pastor – Conferința Transilvania de Sud

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor