Articolul precedentPatrupedele
  Articolul următorEgyéni, személyes tanúskodás

  Legea – Lanterna lui Dumnezeu

  Căci Ezra își pusese inima să adîncească și să împlinească Legea Domnului, și să învețe pe oameni în mijlocul lui Israel legile și poruncile. (Ezra 7:10)

  Cetatea Ierusalimului era în ruine. În inima lui Ezra ardea dorința de a vedea rezidită cetatea sfântă. Nu văzuse Ierusalimul în splendoarea lui dinainte de distrugere. Se născuse în exil. Dar cunoștea istoria poporului său și era conștient de motivele pentru care neamul lui ajunsese în robie și Ierusalimul distrus. Știa că poporul Israel a neglijat Legea, părăsindu-L pe Dumnezeu. Este posibil ca părinții lui să-l fi educat după principiile Torei, ajungând să-L iubească pe Dumnezeu cu toată ființa. Iubirea pentru Dumnezeu îl determină să ofere totul pentru a vedea Ierusalimul rezidit.

  Ajuns la Ierusalim, Scriptura spune următoarele cuvinte despre el: „Căci Ezra îşi pusese inima să adâncească şi să împlinească Legea Domnului şi să înveţe pe oameni în mijlocul lui Israel legile şi poruncile.”

  Aceiași greșeală nu putea fi repetată de două ori. Dumnezeu și Legea lui oferă adevărata viață păcătosului, iar Ezra știa acest fapt. Adevărata reformă a vieții are loc atunci când Legea lui Dumnezeu devine călăuză pentru păcătos. Cuvântul sfânt este lumina.

  Imaginează-ți următoarea situație. Ești explorator. Împreună cu un ghid și cu prietenii tăi ați plecat pe un traseu. Printr-o situație absurdă v-a prins noaptea în pădure. Cerul este înnorat, stelele și luna nu se văd. Este beznă deplină. Cu toate că nu îți este frică, nu vezi încotro să mergi. Întunericul v-a dezorientat, iar întoarcerea spre casă este imposibilă. Dar, în rucsacul tău găsești o lanternă. Lanterna vă luminează drumul și întoarcerea spre casă este posibilă. La fel este Legea sau Cuvântul lui Dumnezeu în viața creștinului.

  ”Cuvântul Tău este o candelă pentru picioarele mele și o lumină pe cărarea mea” spune psalmistul. Fără lumină nu poți să distingi binele de rău. Fără lumină este dezordine, dezorientare, haos. Marile reforme au plecat de la Cuvântul lui Dumnezeu. Cea mai măreață lucrare a omului este de a adânci și de a împlini Legea lui Dumnezeu. Doar așa putem avea lumină în bezna acestei lumi.

  Pisuc Benone, Pastor – Conferința Transilvania de Sud

  Legea - Lanterna lui Dumnezeu - Devotional explo. Căci Ezra își pusese inima să adîncească și să împlinească Legea Domnului, și să învețe pe oameni în mijlocul lui Israel legile și poruncile. (Ezra 7:10)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Perfecționistul perfect

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Fără retușuri

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  zidește drept

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Mustrarea Domnului

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)David...

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...