Articolul precedentStabilopozii
  Articolul următorFújjatok riadót!

  Măsura sufletului tău

  Căci Ezra își pusese inima să adîncească și să împlinească Legea Domnului, și să învețe pe oameni în mijlocul lui Israel legile și poruncile. (Ezra 7:10)

  Uneori viața îți apare destul de anevoioasă, iar perspectiva ți se întunecă: sunt prea grele temele, e prea urât afară, prietenul tău cel mai bun ți-a întors spatele sau a râs de tine, părinții ori profesorii nu sunt mulțumiți de tine… Atunci când inima ta suspină, să știi că Dumnezeu ascultă, atent ca un doctor, cu stetoscopul rugăciunii, să găsească cel mai bun leac pentru tine. La El nu există taină, iar dragostea este îmbelșugată. Așază-ți tâmpla obosită pe o margine de cer și ascultă susurul blând al vântului, Duhul Lui poate fi acolo!

  Ezra (care înseamnă ajutor) a suferit, dar a crezut cu toată suflarea. În cer este o Lege, după care toate universurile se ghidează și pe care o respectă, iar personajul nostru își face o autocaracterizare plină de învățăminte pentru noi: mai întâi trebuie să pătrundem adâncimile, profunzimile, sensurile, fațetele Legii, să descoasem mesajul lor și, odată deslușite, să împlinim tot ce ne cere Domnul. Abia apoi vom fi gata să devenim ajutor pentru alții, să-i învățăm și pe ei calea fericită a slujirii.

  Nu încerca să faci invers, pentru că mintea noastră este nespus de înșelătoare! Un învățător bun nu vine cu lecția neînvățată. Iar de la cine altul putem învăța cel mai bine, dacă nu de la Cel care știe totul!? Cel mai fragil lucru este sufletul, pe care-l poate schimba și influența o simplă umbră!

  De ziua mondială a sănătății (și ziua fiului meu ) puneți inima la teme, să deslușească frământările existenței, cunoscându-L pe Dumnezeu și puterea Învierii Lui!

  Ureche Dinu, Ghid – Conferința Transilvania de Nord

  Măsura sufletului tău - Devotional explo. Căci Ezra își pusese inima să adîncească și să împlinească Legea Domnului, și să învețe pe oameni în mijlocul lui Israel legile și poruncile. (Ezra 7:10)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Perfecționistul perfect

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Fără retușuri

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  zidește drept

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Mustrarea Domnului

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)David...

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...