Cuvântul Domnului!

  Căci Ezra își pusese inima să adîncească și să împlinească Legea Domnului, și să învețe pe oameni în mijlocul lui Israel legile și poruncile. (Ezra 7:10)

  Am ales acest verset pentru că, citindu-l, mi-am dat seama cât de important este să-L cunoști pe Dumnezeu și să-L chemi să îți fie alături în fiecare zi. Să te însoțească în tot ce faci. Zilnic, constant, deplin!

  Descoperim în această propoziție, cel puțin două categorii de oameni: una este categoria din care face parte și înțeleptul Ezra, iar a doua categorie sunt oamenii din Israel, mulțimea care se pare că nu cunoștea Legile lui Dumnezeu.Versetul spune că Ezra a luat cuvântul și l-a deschis în fața oamenilor. Era preocupat să înțeleagă pentru el, în primul rând, și apoi, să transmită și altora ceea ce a înțeles.

  Însuși împăratul Artaxerxe îl consideră pe Ezra un preot și un cărturar iscusit în Legea Dumnezeului cerurilor. Erau vremuri grele pentru popor, de criză profundă, fără soluții la prima vedere.

  Atunci când am citit acest verset și noi treceam printr-un moment de criză în care bisericile erau închise, din cauza unui virus necruțător și, dezorientați, neștiind ce să facem am luat cuvântul, adică Biblia pentru a găsi răspunsuri la Dumnezeu.

  Dumnezeu nu își lasă poporul ales în momentele grele și intervine cum crede El că este cel mai bine. Atunci a intervenit prin prooroci, acum intervine prin cuvântul pe care îl găsim în Scriptură. Este privilegiul tău și al meu de a-l studia în fiecare zi!

  Rahela Pop, Ghid Asistent – Conferința Banat

  Cuvântul Domnului! - Devotional explo. Căci Ezra își pusese inima să adîncească și să împlinească Legea Domnului, și să învețe pe oameni în mijlocul lui Israel legile și poruncile. (Ezra 7:10)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Perfecționistul perfect

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Fără retușuri

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  zidește drept

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Mustrarea Domnului

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)David...

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...