Citește

Căci Ezra își pusese inima să adîncească și să împlinească Legea Domnului, și să învețe pe oameni în mijlocul lui Israel legile și poruncile. (Ezra 7:10)

Situația în care se afla poporul Israel în vremea lui Ezra este de tot râsul. Imaginează-ți că la început, după darea Legii, evreii credincioși purtau la cap și la mâini filacterii sau „rugăciuni”. Acestea erau niște cutiuțe de aproximativ 3 cm din piele care conțineau textele Legii scrise pe niște pergamente minuscule. Filacteriile pentru cap se purtau pe frunte, legate cu o curelușă în jurul capului, iar cele pentru mâini se purtau asemenea unei brățări. Acesta era modul prin care evreii puteau avea mereu în atenție Legea lui Dumnezeu, potrivit interpretării pe care o dăduseră textului din Exod 13:9 („Să-ți fie ca un semn pe mână și ca un semn de aducere aminte pe frunte”).

Ținând cont de aceste lucruri, este foarte interesantă situația în care poporul se afla pe vremea lui Ezra. Acest cărturar a fost nevoit să le citească evreilor și să-i învețe legile și poruncile lui Dumnezeu, deși aceste legi și porunci ar fi trebuit să fie mereu în atenția lor. Ei, care ar fi trebuit să-i învețe pe alții aceste porunci ajunseseră să uite cu totul de aceste lucruri și aveau nevoie să fie învățați din nou. Ar fi ca și când unui compozitor ar trebui să-i predai din nou gama, sau unui mecanic să-i explici din nou ce este un șurub! Este ca și când ai uita cele mai elementare lucruri din domeniul în care te-ai specializat o viață întreagă. Este un fel de amnezie spirituală care te obligă să reînveți ceea ce ar fi trebuit să știi. Iar misiunea lui Ezra nu a fost deloc ușoară deoarece evreii aveau și atitudinea că le știu pe toate și nu au nevoie de lecții…

Tu știi poruncile? Ca explorator ai voie să uiți anumite lucruri, dar niciodată să nu uiți de Biblie și de poruncile lui Dumnezeu! Găsește astăzi câteva minute în care să deschizi Biblia și să le citești din nou.

Dorin Cristea, Director Tineret Conferinta – Conferința Moldova

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor