Articolul precedentSfertul academic
  Articolul următorMások megmentéséért élni

  Frații mei

  Căci Ezra își pusese inima să adîncească și să împlinească Legea Domnului, și să învețe pe oameni în mijlocul lui Israel legile și poruncile. (Ezra 7:10)

  Ziua de 10 aprilie este declarată ca „ziua fraților”. În Biblie găsim multe relatări cu și despre frați. În cazul lui Ezra, nu avem prea multe detalii despre frații lui. În schimb, el este omul care are mulți „frați”. Cum ne dăm seama de acest lucru?

  Textul de azi ne dă două indicii. Primul indiciu este relatat prin cuvintele: „să adâncească și să împlinească Legea lui Dumnezeu”. În cartea „Calea către Hristos”, autoarea remarcă cât de eficienți, productivi am putea fi prin vestirea evangheliei dacă am sta și am contempla și apoi, am pune în practică Legea dragostei Lui. Asemenea lui Ezra, vom avea din ce în ce mai mulți frați de credință.

  Cel de-al doilea indiciu este „să învețe pe oameni”. Aici, este „un pas înainte” sau următorul lucru firesc pe care trebuie să-l facem pentru „frații” noștrii. Adică: după momentul în care înțelegem și ne însușim Legea lui Dumnezeu, urmează să mergem să spunem altora voit, programat, nu doar atunci când se ivește ocazia în urma unei situații sau a unui comportament. Punem timp special, așa cum a procedat și Ezra, pentru a învăța și pe alții ce am învățat noi mai înainte.

  Îți amintești de cântarea ale cărui versuri spun: „În zori mă voi scula să-mi caut frații; Cu Biblia în mâna mea; Iar eu în mâna Ta”?

  Facă Domnul ca astăzi să putem căuta cât mai mulți frați.

  Și da, un lucru foarte important: Ezra a fost răsplătit și binecuvântat pentru ceea ce a făcut. Asemenea lui, și pe noi ne așteptă o răsplată mare în Ceruri.

  Emima Bucur, Mentor – Conferința Muntenia

  Frații mei - Devotional explo. Căci Ezra își pusese inima să adîncească și să împlinească Legea Domnului, și să învețe pe oameni în mijlocul lui Israel legile și poruncile. (Ezra 7:10)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ce faci cu timpul tău?

  ,,Eu, Domnul, cercetez inima, și cerc rărunchii, ca să răsplătesc fiecăruia după purtare lui, după...

  Răsplata, la urmă

  ,,Eu, Domnul, cercetez inima, și cerc rărunchii, ca să răsplătesc fiecăruia după purtare lui, după...

  De ce îți este frică?

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Nu te teme

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...