Frații mei

Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)

Mustrarea este de cele mai multe ori un duș rece, o nucă tare, lovirea de pragul de sus, gustul amar al medicamentului și aș putea să continui cu lista de sinonime dar cred ca ai prins ideea. Nimănui nu-i place să fie mustrat. Dacă am făcut ceva rău din greșeală m-am mustrat deja singur și nu mai vreau ca altcineva sa mă confrunte. Dacă am greșit voit atunci nu-mi place să fiu descoperit. De ce oare? Pentru că vedem în mustrare doar partea care implică umilința și nu vedem mai deloc partea educativă care se regăsește în orice confruntare cu faptele noastre. 

Se întâmpla când eram în clasa a șaptea că profesorul de istorie ne-a surprins pe câțiva băieți pe care ne-a trimis să ducem gunoiul și să aducem câteva lucruri necesare lecției ce urma să fie predată că zăboveam pe lângă terenul de sport. Cum zăbovirea noastră a scurtat ora pe care o pregătise, profesorul nostru s-a supărat rău pe noi și ne-a promis că vom fi ascultați în fiecare oră până la sfârșitul anului școlar. 

Ca să fie povestea și mai frumoasă profesorul s-a ținut de cuvânt. În fiecare oră ne-a ascultat. Dacă nu avea planificat un moment de evaluare mereu pentru noi avea câteva întrebări, niciodată ușoare. Cum asta se întâmpla la începutul lunii mai, cele câteva săptămâni până la sfârșitul anului școlar au trecut. Înfrigurați așteptam să vedem ce medie vom avea la istorie. Deja făceam calcule despre cât de mică ar putea fi media pentru a nu afecta prea tare media generală așa ca să nu rămânem corigenți. Dar… surpriză. Câțiva colegi au avut media 10. Ghiciți voi cine? Da, e simplu. Atunci când iei în serios o mustrare poți deveni mai bun. Faptul că am fost pregătiți pentru fiecare oră ne-a ajutat nu numai să reparăm greșeală făcută față de profesor dar să și devenim mai buni la istorie. 

Dacă astăzi vei fi mustrat caută să găsești partea care te ajută să crești. Smerenia întotdeauna are beneficii pentru creșterea ta. Mulțumește-i lui Dumnezeu când ești mustrat.

Ruben Atomei, Director Exploratori – Conferința Moldova

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor