Articolul precedentPorunca a patra
  Articolul următorKözösség Krisztussal

  Cum să trăiești o viață din ce în ce mai fericită?

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)

  Nu este tocmai o plăcere să primești o mustrare… Nimănui nu îi place să i se vorbească despre ce nu a făcut bine; e mult mai plăcut să primești o apreciere, nu-i așa? Totuși, acest text spune că este „Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu”. În ce ar putea consta fericirea unei certări? 

  Deși nu ne place să primim mustrări, recunoaștem că nu suntem perfecți și că sunt multe lucruri pe care încă avem nevoie să le învățăm. Face parte din normalitatea umană să facem greșeli; numai că, în urma greșelilor, ne alegem cu niște consecințe (mai mari sau mai mici, în funcție de gravitatea greșelii). Cel mai grav lucru, însă, nu sunt consecințele, ci atitudinea de mândrie care ne-ar împiedica să învățăm lecția pe care am putea-o învăța din acea greșeală. Și… ghici ce se va întâmpla când vom întâlni o situație similară? Evident: vom repeta greșeala!! Și, evident, vom suporta din nou consecințele…

  Problema cea mai mare, deci, nu ar fi că am greșit; problema cea mai mare ar fi să nu învățăm din greșelile noastre rămânând, astfel, condamnați la a le repeta și la a ne mări povara de urmări ale acestora.

  Mai intervine aici un element: de obicei, avem tendința de a fi indulgenți cu noi înșine, de a minimiza gravitatea greșelilor pe care le facem și chiar de a nu evalua drept „greșeli” anumite comportamente cu adevărat greșite ale noastre! Iată de ce este bine ca cineva să îți evalueze în mod obiectiv alegerile și acțiunile și, cu onestitate și iubire, să te ajute să le evaluezi corect. Și cine ar putea să fie mai obiectiv, mai onest și mai iubitor decât Tatăl nostru din ceruri? Mustrarea Lui nu urmărește umilirea noastră, ci protejarea noastră de situația în care am repeta greșelile și ne-am face, astfel, singuri viața mai grea.

  Mulțumește-I astăzi Domnului pentru mustrările Lui și cere-I înțelepciunea de a învăța din greșelile tale! Vei evita astfel multă suferință iar viața ta va fi din ce în ce mai fericită!

  Danubian Modoran, Pastor – Conferința Muntenia

  Cum să trăiești o viață din ce în ce mai fericită? - Devotional explo. Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ce faci cu timpul tău?

  ,,Eu, Domnul, cercetez inima, și cerc rărunchii, ca să răsplătesc fiecăruia după purtare lui, după...

  Răsplata, la urmă

  ,,Eu, Domnul, cercetez inima, și cerc rărunchii, ca să răsplătesc fiecăruia după purtare lui, după...

  De ce îți este frică?

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Nu te teme

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...