Articolul precedentMotorul în patru timpi
  Articolul următorAz Üdvözítő képviselői

  La furat

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)

  Iubirea lui Dumnezeu pentru noi este o iubire completă. Chiar dacă ne pedepsește, pedeapsa divină are întotdeauna un obiectiv deosebit. Scopul esențial al mustrării din partea lui Dumnezeu este de a produce o reformă a vieții. 

  Era odată un bun gospodar ce avea mult pământ și animale, soție credincioasă și copii cuminți, însă avea prostul obicei de a-și însuși din lucrurile consătenilor lui. Deși soția lui îl certa, îl sfătuia și îl ruga să renunțe la acest obicei, țăranul nici nu voia să audă. Mereu îi răspundea că „până n-oi lua ceva de la unul sau de la altul, nu-mi tihnește și pace!” Într-o noapte cu lună plină, întorcându-se acasă și văzând lanurile pline ale altora se gândi: „Ce-ar fi să-mi aduc eu acasă o căruță din minunăția asta de grâu!” se pregăti repede și în toiul nopții, când tot satul dormea, plecă la furat, dar îți lua cu el și fetița de 4-5 ani, căreia îi plăcea să meargă cu el cu căruța. Ajunși în lanul de grâu, fetița rămase în căruță, iar tatăl ei se furișă privind în toate părțile: când la stânga, când la dreapta, când înainte, când înapoi. Fetița, cu mintea ei necoaptă, dar curată, nu înțelegea de ce se tot uită tatăl ei în toate părțile numai într-una nu. Omul, după ce se asigură că nu-l vede nimeni, înhăță câțiva snopi și porni spre căruță. „Tată, ai uitat ceva!” zise deodată copila. „În toate părțile te-ai uitat, dar ai uitat să te uiți și în sus.” Ea nu se gândise să-și mustre părintele, căci nu pricepea ce făcea, dar se gândi că dacă tot se uită în toate părțile, ar fi bine să se uite și în sus. Cuvintele fetiței l-au cutremurat pe om astfel că s-a și dus și a pus înapoi snopii furați. Soția, când l-a văzut venind acasă cu mâna goală a crezut că a fost prins, dar țăranul i-a povestit că dacă se uită mai întâi în sus, nu mai este nevoie să se uite în celelalte direcții pentru că de ochiul lui Dumnezeu nimeni nu se poate păzi.

  Dumnezeu este singurul care ne poate vindeca de păcat pentru că Dumnezeu-și nicio altă ființă-este adevăratul Medic.

  Andrada Sîngeorzan, Mentor Școala Liderilor – Conferința Transilvania de Sud

  La furat - Devotional explo. Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ce faci cu timpul tău?

  ,,Eu, Domnul, cercetez inima, și cerc rărunchii, ca să răsplătesc fiecăruia după purtare lui, după...

  Răsplata, la urmă

  ,,Eu, Domnul, cercetez inima, și cerc rărunchii, ca să răsplătesc fiecăruia după purtare lui, după...

  De ce îți este frică?

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Nu te teme

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...