Binecuvântat prin mustrare!

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)

  Se recomandă a nu se face vreodată afirmații categorice dar, totuși, astăzi îmi asum un risc și afirm: nimănui nu-i face plăcere să fie certat! Atunci când ne mustră părinții nu ne simțim deloc bine și adesea dezvoltăm strategii foarte sofisticate pentru a ne ascunde boacănele săvârșite, în așa fel încât să ne asigurăm că nu vom fi certați! Am fost copil și am gândit așa și am acționat în consecință!

  Astăzi sunt părinte! Și îmi iubesc enorm copiii! Și, tocmai pentru că îi iubesc, mă simt nevoit să intervin uneori disciplinar în viața lor! Și tot ce fac, deși lor nu le place, fac spre binele și fericirea lor! Iar eu nu sunt, nici pe departe, părintele perfect! Dumnezeu, însă, este Părintele perfect! Toate intervențiile Lui față de noi vizează binele și fericirea noastră, atât în prezent cât și în veșnicie!

  Acceptă-I mustrarea! Doar când Îl lași să te certe vei progresa! Amintește-ți de David și pocăința lui în urma certării! Amintește-ți de Petru, atât de cercetat de privirea mustrătoare a lui Hristos în ocazia când ucenicul se jura, lângă foc, că nu-L cunoaște pe Galilean și nu are de-a face cu El! Mustrarea Celui Atotputernic este ocazia de a depăși neajunsuri, limite și greșeli și de a crește, prin harul Său care ne susține! A respinge mustrarea, a-ți ascunde sau a-ți justifica păcatul, ei bine aceasta este calea cea mai sigură spre a fi înrobit de rău și a face ineficientă puterea harului divin în viața ta!
Te provoc să stai astăzi câteva minute în cercetare sufletească înaintea Domnului și Creatorului tău! Nu încerca să îți ascunzi sau să îți justifici ”boacănele”, ci recunoaște-te așa cum te descoperă Dumnezeu a fi! Într-o asemenea condiție, fericirea promisă de Cuvânt îți va fi partea!

  Hai, pune device-ul deoparte și stai înaintea Domnului pentru cercetare … Vei fi pe deplin binecuvântat!

  Narcis Ardelean, Master Ghid – Conferința Banat

  Binecuvântat prin mustrare! - Devotional explo. Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ce faci cu timpul tău?

  ,,Eu, Domnul, cercetez inima, și cerc rărunchii, ca să răsplătesc fiecăruia după purtare lui, după...

  Răsplata, la urmă

  ,,Eu, Domnul, cercetez inima, și cerc rărunchii, ca să răsplătesc fiecăruia după purtare lui, după...

  De ce îți este frică?

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Nu te teme

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...