Lasă-te „călcat”.

Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)

Printre hainele tale, probabil că sunt unele care necesită călcare. Dacă îți calci hainele singur, știi că această treabă presupune un deranj serios: trebuie să ai grijă să nu te atingi cu fierul de călcat încins, să fii atent cu masa de călcat (nu este foarte stabilă), să nu scapi fierul din mână, să nu faci dungi greșite… Mare bătaie de cap!

Încearcă să privești lucrurile din punctul de vedere al unei haine care este călcată, să spunem… o cămașă. Știi, nu tu ești îndreptat cu fierul încins. Nu cred că mi-ar plăcea să experimentez așa ceva. Dar, după ce tratamentul se încheie, cămașa care mai înainte era șifonată și arăta rău, arată foarte bine.

Noi facem greșeli și pentru multe din ele suferim câte o pedeapsă sau consecință. Dumnezeu poate să folosească suferința ca să ne transforme. Este greu de văzut sau de înțeles în timp ce suferi, dar după ce suferința a trecut, poți să vezi că El a „îndreptat” viața ta și te-a făcut ca nou.

Când vin vremuri grele, primul reflex este să ne rugăm să treacă durerea. Va trece! Dar mai înainte, prin Harul Lui, ea își va face lucrarea: sunt lucruri în viața noastră care nu pot fi reparate decât cu puțină „călcare”. Lasă-L pe Domnul să-și facă lucrarea așa cum știe El, și viața ta va fi minunată!

Țucmeanu Viorel Adrian, Master Ghid – Conferința Oltenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor