Perfecționistul perfect

Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace face El nu mai este nimic de adăugat și nimic de scăzut, și că Dumnezeu face așa pentru ca lumea să se teamă de El. (Eclesiastul 3:14)

Părinții spun că viața elevului este ușoară, dar dacă privim din perspectiva elevului chiar și această perioadă a vieții are greutățile ei. Gândindu-mă la temele mele făcute pentru orele de limba și literatura română, îmi vine în minte profesoara care niciodată nu era mulțumită. În cazul în care compunerea mea era scurtă, îmi spunea că este prea succintă și ar trebui să mai adaug ceva pentru a primi nota maximă. Au fost cazuri când m-am străduit să scriu mult, alegând expresiile cele mai potrivite și folosind multe figuri de stil. Dar în aceste cazuri mi s-a spus că tema mea este pre complicată și ar trebui să simplific ca să primesc nota maximă. Niciodată nu am reușit s-o mulțumesc pe această profesoară. 

De multe ori eram supărat și spuneam: Ar trebui să fiu Dumnezeu ca s-o pot mulțumi pe ea. Chiar dacă nu am avut experiențe asemănătoare legate de teme, cu siguranță am fost de multe ori corectați iar când am depus un efort excesiv, s-a întâmplat să fim opriți. Textul de bază din această zi, este o încurajare pentru elevi/eleve care se confruntă cu probleme asemănătoare. 

Dumnezeul nostru este un perfecționist perfect, adică el face absolut tot în modul perfect, pentru că el este desăvârșit și nu poate altfel. Viața noastră este despre învățare. Anumite momente din viață (încercări, greutăți, mustrări, cuvinte de batjocură, note rele) au un rol educativ, astfel se dezvoltă caracterul nostru și crește credința în Dumnezeul nostru perfect. 

Avem oportunitatea de a învăța de la un Perfecționist. „Tot ce face El dăinuiește în veci.” Pentru mine este o încurajare să știu că sunt copilul unui Dumnezeu perfect care mă ajută să cresc și să-mi perfecționez capacitățile primite de la El. Acest proces începe acum și se va termina în veșnicie. Eu aleg să fiu copilul Lui!
Tu cititor drag, ce alegi?

Biro Szilard, Pastor – Conferința Transilvania de Sud

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor