Dumnezeu pentru o zi

Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace face El nu mai este nimic de adăugat și nimic de scăzut, și că Dumnezeu face așa pentru ca lumea să se teamă de El. (Eclesiastul 3:14)

Cum ar arăta lumea dacă tu ai fi Dumnezeu pentru o zi? Care ar fi preocupările tale, ca stăpân al Universului? Eu aș opri pandemia! Aș rezolva problema sărăciei, aș face să răsară spitale, grădinițe și școli peste tot. A…și aș aranja câteva locuri superbe pentru tabără. Sună bine, nu? De fapt, când mă gândesc mai bine, cred că nu aș face nimic din ce am spus! Dacă aș deține o putere ca cea a lui Dumnezeu, cel mai probabil aș face lucruri care să îmi folosească mie, pentru că sunt egoist. Și așa ar face toți! În ființa noastră este scris cu litere mari egoismul. Tot acolo, la loc de cinste apare și nemulțumirea – mereu găsim ceva de adăugat sau de scăzut în experiențele noastre.

Filosoful Xenofan (570 – 470 î.Hr) a studiat raportul dintre om și Dumnezeu și a ajuns la o concluzie fără drept de apel: „dacă vacile, caii sau leii ar avea mâini și ar putea să deseneze, atunci caii i-ar desena pe zei ca pe niște cai, vacile ca pe niște vaci.” Omul a fost tentat mereu să îl „construiască” pe Dumnezeu, după chipul lui. De aceea, spune Xenofan, dumnezeii popoarelor sunt bețivi, cruzi, hoți și imorali. 

Versetul de astăzi îl descoperă pe Dumnezeu altfel! Nimic din ce face El nu e întâmplător sau incomplet. Problema e la noi, care așteptăm să acționeze conform gândurilor noastre. Dar El nu e om! Satana, care aduce nenorociri și suferință seamănă îndoială în mintea noastră – unde este Dumnezeu astăzi? Din perspectivă umană, egoistă cum am spus, ne-am aștepta să rezolve niște probleme care nouă ni se par urgente.

Din perspectiva lui Dumnezeu lucrurile sunt diferite. Cine ar muri, dacă ar fi Dumnezeu pentru o zi? Așa a făcut Dumnezeu pentru ca lucrarea Lui în noi să dăinuiască în veci! Dacă vrei să-L cunoști trebuie să fii dispus să-I urmezi exemplul – să mori față de nemulțumire, egoism, mândrie… Atunci Chipul Lui va străluci în ființa ta și ceea ce faci nu va pieri. Trăiește astăzi ca El!

Adrian Dorgo, Director Asociat Conferinta – Conferința Transilvania de Nord

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video