Dăinuie veșnic

Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace face El nu mai este nimic de adăugat și nimic de scăzut, și că Dumnezeu face așa pentru ca lumea să se teamă de El. (Eclesiastul 3:14)

Ai făcut vreodată un castel sau un pod din nisip așa cum fac cei mici în joaca lor? Îți amintești cât timp au rezistat construcțiile tale? Sau poate ți-ai construit o căsuță din lucruri găsite prin casă sau prin curte. Așa-i că tot ce ai construit s-a dărâmat în scurt timp? 

Nu te necăji! Chiar și construcțiile făcute de cei mari sunt destul de trecătoare, ca de exemplu construcțiile făcute din beton trebuiesc demolate după 80 ani, pentru că nu mai prezintă siguranță. Cea mai mare construcție din piatră făcută de om este Marele Zid Chinezesc, dar și el este astăzi o ruină. Trebuie să recunoaștem că tot ceea ce face omul pe fața pământului, într-un timp relativ scurt își pierde rezistența și valoarea. Nu tot așa stau lucrurile cu ceea ce a făcut Dumnezeu. Privește la iarbă! Dumnezeu a zis: “Să dea pământul verdeață!” și de atunci s-au abătut asupra ierbii o mulțime de nenorociri: potopul, arșița, deșertificarea, focul, erbicidele, încălzirea globală, poluarea și acțiunile negândite ale omului. Și totuși, după căderea ploii, iarba se reface singură pentru că este creată de Dumnezeu. Asemenea ierbii, toate celelalte minunății ale creației merg înainte fără oprire pentru că puterea Domnului care este veșnic le susține. 

În această zi ai ocazia să-I mulțumești pentru că El te-a creat și să îți exprimi dorința de a dăinui și tu veșnic împreună cu El în împărăția Sa.

Ionel Indricău, Director Asociat Conferinta – Conferința Banat

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video