O cunoștință veșnică

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace face El nu mai este nimic de adăugat și nimic de scăzut, și că Dumnezeu face așa pentru ca lumea să se teamă de El. (Eclesiastul 3:14)

  O echipă de oameni de știință a înregistrat imagini în care pot fi observate exemplare de ciori de Noua Caledonia care reușesc să asambleze mai multe componente și să obțină astfel o unealtă suficient de lungă pentru a extrage recompense sub formă de hrană.

  Una dintre păsări, numită Mango, a reușit chiar să asambleze o unealtă din trei și chiar patru componente. Păsările au utilizat uneltele pentru a ajunge la hrană printr-un orificiu deschis. Cu ajutorul uneltei prelungite ele împingeau hrana până când aceasta cădea din recipient și devenea astfel accesibilă. Conform dr. Auguste von Bayern de la Universitatea Oxford, descoperirea este remarcabilă întrucât ciorile nu au beneficiat de asistență sau de dresaj pentru realizarea acestor combinații, ci și-au dat singure seama. 

  Acești oameni au fost uimiți de ceea ce au descoperit, însă ceea ce ei nu știau și mai exact, nu au fost exploratori și nu au descoperit versetul amintit mai sus.

  Nu este minunat Dumnezeul nostru pe care-L iubim? Comparând acest verset cu cel din Matei 6;26 ( te rog să-l citești chiar acum) vom realiza cât preț pune Dumnezeu pe ființa umană. Cât de mult contează să-ți folosești darurile pe care Dumnezeu le-a pus în fiecare dintre noi. 

  Cunoștința exprimată în ființa umană prin cunoașterea de Dumnezeu este cea mai valoroasă și trainică experiență pe care o poți dobândi. Dacă astăzi ai ocazia să descoperi sau să înveți ceva nou cu privire la Dumnezeu sau cu privire la ceea ce a creat, nu ezita să înveți. Lucrurile pe care Dumnezeu le-a creat pot avea un scop veșnic. Pune în viața ta lucruri care să fie create și de comun acord cu Dumnezeu, prin aceasta concurând serios la lucruri veșnice și . . . oameni veșnici!

  Daniel Daniluc, Pastor – Conferința Moldova

  O cunoștință veșnică - Devotional explo. Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace face El nu mai este nimic de adăugat și nimic de scăzut, și că Dumnezeu face așa pentru ca lumea să se teamă de El. (Eclesiastul 3:14)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ce faci cu timpul tău?

  ,,Eu, Domnul, cercetez inima, și cerc rărunchii, ca să răsplătesc fiecăruia după purtare lui, după...

  Răsplata, la urmă

  ,,Eu, Domnul, cercetez inima, și cerc rărunchii, ca să răsplătesc fiecăruia după purtare lui, după...

  De ce îți este frică?

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Nu te teme

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...