O cunoștință veșnică

Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace face El nu mai este nimic de adăugat și nimic de scăzut, și că Dumnezeu face așa pentru ca lumea să se teamă de El. (Eclesiastul 3:14)

O echipă de oameni de știință a înregistrat imagini în care pot fi observate exemplare de ciori de Noua Caledonia care reușesc să asambleze mai multe componente și să obțină astfel o unealtă suficient de lungă pentru a extrage recompense sub formă de hrană.

Una dintre păsări, numită Mango, a reușit chiar să asambleze o unealtă din trei și chiar patru componente. Păsările au utilizat uneltele pentru a ajunge la hrană printr-un orificiu deschis. Cu ajutorul uneltei prelungite ele împingeau hrana până când aceasta cădea din recipient și devenea astfel accesibilă. Conform dr. Auguste von Bayern de la Universitatea Oxford, descoperirea este remarcabilă întrucât ciorile nu au beneficiat de asistență sau de dresaj pentru realizarea acestor combinații, ci și-au dat singure seama. 

Acești oameni au fost uimiți de ceea ce au descoperit, însă ceea ce ei nu știau și mai exact, nu au fost exploratori și nu au descoperit versetul amintit mai sus.

Nu este minunat Dumnezeul nostru pe care-L iubim? Comparând acest verset cu cel din Matei 6;26 ( te rog să-l citești chiar acum) vom realiza cât preț pune Dumnezeu pe ființa umană. Cât de mult contează să-ți folosești darurile pe care Dumnezeu le-a pus în fiecare dintre noi. 

Cunoștința exprimată în ființa umană prin cunoașterea de Dumnezeu este cea mai valoroasă și trainică experiență pe care o poți dobândi. Dacă astăzi ai ocazia să descoperi sau să înveți ceva nou cu privire la Dumnezeu sau cu privire la ceea ce a creat, nu ezita să înveți. Lucrurile pe care Dumnezeu le-a creat pot avea un scop veșnic. Pune în viața ta lucruri care să fie create și de comun acord cu Dumnezeu, prin aceasta concurând serios la lucruri veșnice și . . . oameni veșnici!

Daniel Daniluc, Pastor – Conferința Moldova

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video