Articolul precedentApa cea mai mică
  Articolul următorMenjetek el ti is a szőlőbe!

  Control din iubire

  Nu-i așa? Dacă faci bine, vei fi bine primit; dar dacă faci rău, păcatul pândește la ușă; dorința lui se ține după tine, dar tu să-l stăpânești” (Geneza 4:7)

  Unul din lucrurile mele preferate este să călătoresc. Când călătoria aceasta este cu avionul, atunci este și mai plăcută pentru că îmi place să zbor și avionul este cel mai sigur mod în care o pot face. Au fost însă momente în care călătoriile internaționale îmi dădeau emoții mai ales în momentul îmbarcării. Motivul? La un moment dat mi-am dat seama că pentru aproape toate zborurile sunt rugat să trec printr-un control amănunțit, și în câteva ocazii destul de privat. Într-o ocazie mi-a fost teamă că voi pierde și avionul. Nu l-am pierdut, și de fiecare dată, controlul arăta că pot urca în avion pentru a-mi continua călătoria.

  În 2018, mi-am făcut curaj să întreb de ce sunt ales „aleatoriu” de fiecare dată. Am aflat răspunsul. Călătorind în multe țări pentru misiune, pașaportul meu indică agenților că trebuie să fiu verificat personal. De atunci sunt liniștit, și chiar aștept controlul de rutină, însă sunt și foarte atent când îmi pregătesc bagajul de mână.

  Tu cum ai fi dacă ai știi că cineva te va trece printr-un control amănunțit „aleatoriu” în fiecare săptămână? Azi este Sabat. Cum ar fi dacă atunci când ai ajunge la Biserică, la ușă te-ar întâmpina cineva care te-ar invita într-o cameră pentru un interogatoriu?

  „Ai vorbit urât săptămâna aceasta? Ai spus doar adevărul? Ai citit Biblia? De câte ori te-ai rugat cu atenție? Ai citit devoționalul în fiecare dimineață? Ce păcate ai făcut?”

  Dacă cel care pune întrebările e Dumnezeu?

  Îmi place mult contextul versetului de azi. Cuvintele sunt adresate chiar de Dumnezeu, care stă de vorbă cu Cain, după acesta îl omorâse pe Abel, fratele său. Eu nu aș mai fi stat de vorbă cu el. Dumnezeu însă dorea pocăința și mântuirea sa. Cain însă nu a mai vrut să stea de vorbă cu Dumnezeu, devenind chiar mai îndrăzneț și sfidător în păcatul său. Să nu faci ca el.
  E foarte posibil ca anul acesta, Dumnezeu să te ia la întrebări. Să nu te temi de întrebări. Teme-te când vei dori să fugi departe de Dumnezeu pentru a nu-i mai auzi glasul.


  Benjamin Stan, Director Asociat Conferință – Uniunea de Conferințe

  Control din iubire - Devotional explo. Nu-i așa? Dacă faci bine, vei fi bine primit; dar dacă faci rău, păcatul pândește la ușă; dorința lui se ține după tine, dar tu să-l stăpânești” (Geneza 4:7)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Fii folositor!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Raspuns pentru suflet

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  De ce te implici?

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Credința instrument al cunoașterii

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...