Bancherul lui Dumnezeu

Cine are milă de sărac, împrumută pe Domnul, și El îi va răsplăti binefacerea. (Proverbe 19:17)

Ai împrumutat vreodată pe cineva? De exemplu poate au fost ocazii în care un prieten sau prietenă ți-a cerut ajutor financiar, fie el cât de mic. Ai fost gata să oferi poate din puținul tău? Sigur, ți-e teamă că nu-I vei primi înapoi. Este primul reflex al naturii umane, ”speriate” pe bună dreptate de atâta înșelăciune existentă pe planeta pământ. Este greu să deosebești un om cu adevărat sărac de un impostor,care nu vrea altceva decât să profite de bunătatea ta și de dorința de aplicare a acestui text biblic în viața ta.Pentru a nu greși, cercetează problemele celui în cauză, roagă-te să primești lumină în fiecare caz! Nu aplica generalități pentru că fiecare caz poate fi diferit! Cercetarea implică timp, din timpul tău. Să ai milă…înseamnă să fi cuprins de un sentiment dumnezeiesc, doar Dumnezeu are milă cu adevărat, noi, oamenii, nu avem nimic bun în noi, nimic natural. Avem nevoie să fim umpluți mereu din izvorul fără sfârșit al Cerului. Altfel ne vom purta eu și tu in mod inevitabil ca niște oameni obișnuiți, ca toți ceilalți, îmbrăcați cu natura firească a celor care nu îL cunosc pe Dumnezeu din experiență personală. A împrumuta pe Dumnezeu! Ce expresie nemaiauzită!

Este ca și cum la o scară extrem de mică în raport cu cerul, te-ar contacta să zicem Bill Gates, celebrul miliardar și ți-ar spune: ” Dragul meu prieten din România, nu pot să ajung zilele următoare în zona unde locuiești tu dar am pe cineva acolo care are nevoie de ajutor, te rog vezi despre ce este vorba și intervino cu tot ce este necesar să poată ieși din situația în care se află! Da, este un cunoscut de-al meu! Curând voi ajunge în România în zona ta și voi avea grijă să fi răsplătit pentru eforturile tale.” ” Omul trebuie să cultive gingășia și mila lui Hristos.Pentru a asigura aceste ocazii, Dumnezeu a așezat printre noi săraci, nenorociți, bolnavi și suferinzi. Ei sunt moștenirea lui Hristos pentru biserica Lui și trebuie îngrijiți ca și când El ar îngriji de ei.(ST 1892)

Amedeo Andronic, Pastor – Conferința Oltenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor