Om bogat, om sărac

Cine are milă de sărac, împrumută pe Domnul, și El îi va răsplăti binefacerea. (Proverbe 19:17)

Se povestește că, într-o zi, un om bogat i-a dăruit unui sărac un coș plin de gunoi, ca să-și bată joc de el. Omul zâmbi și plecă ținând în mână coșul primit. Ajuns acasă, a început să-l curețe, să-l spele și apoi l-a umplut cu cele mai frumoase flori. S-a întors la omul bogat și i-a înmânat acestuia coșul. Surprins, omul l-a întrebat: „De ce mi-ai dat atâtea flori frumoase, când eu ți-am dat numai gunoi?” omul sărac a răspuns: „Orice persoană dăruiește ceea ce are în inimă.”

Nu trebuie să fii bogat ca să poți să îi ajuți pe cei în nevoie. Uneori, cei care dispun de resurse pentru a-i ajuta pe cei care trec prin momente dificile, nu fac nimic. Chiar dacă nu ai bani, cu siguranță ai altceva care poate face ziua mai frumoasă cuiva. Primul lucru de care ai nevoie este milă sau compasiune.

Astăzi, sau mâine, vei întâlni în drumul tău oameni care au nevoie de ceva. Să îi numim săraci. Aceștia au nevoi diferite, cum ar fi: haine, pâine, încălțăminte sau o vorbă bună, un zâmbet, o îmbrățișare.

Dacă ai în inima ta această compasiune pentru oameni, oferă fără rezerve. Prima persoană pe care o vei face să se simtă mai bine vei fi chiar tu. Dumnezeu a pus o binecuvântare deosebită în acest act care se numește dăruire. Nu aștepta nimic în schimb, pentru că Biblia spune că făcând astfel, îl împrumuți pe Domnul, iar El nu va rămâne dator.

Ciurea Alexandru, Pastor – Conferința Muntenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor