Articolul precedentDe două ori patru
  Articolul următorElmélkedés és cselekvés

  Om bogat, om sărac

  Cine are milă de sărac, împrumută pe Domnul, și El îi va răsplăti binefacerea. (Proverbe 19:17)

  Se povestește că, într-o zi, un om bogat i-a dăruit unui sărac un coș plin de gunoi, ca să-și bată joc de el. Omul zâmbi și plecă ținând în mână coșul primit. Ajuns acasă, a început să-l curețe, să-l spele și apoi l-a umplut cu cele mai frumoase flori. S-a întors la omul bogat și i-a înmânat acestuia coșul. Surprins, omul l-a întrebat: „De ce mi-ai dat atâtea flori frumoase, când eu ți-am dat numai gunoi?” omul sărac a răspuns: „Orice persoană dăruiește ceea ce are în inimă.”

  Nu trebuie să fii bogat ca să poți să îi ajuți pe cei în nevoie. Uneori, cei care dispun de resurse pentru a-i ajuta pe cei care trec prin momente dificile, nu fac nimic. Chiar dacă nu ai bani, cu siguranță ai altceva care poate face ziua mai frumoasă cuiva. Primul lucru de care ai nevoie este milă sau compasiune.

  Astăzi, sau mâine, vei întâlni în drumul tău oameni care au nevoie de ceva. Să îi numim săraci. Aceștia au nevoi diferite, cum ar fi: haine, pâine, încălțăminte sau o vorbă bună, un zâmbet, o îmbrățișare.

  Dacă ai în inima ta această compasiune pentru oameni, oferă fără rezerve. Prima persoană pe care o vei face să se simtă mai bine vei fi chiar tu. Dumnezeu a pus o binecuvântare deosebită în acest act care se numește dăruire. Nu aștepta nimic în schimb, pentru că Biblia spune că făcând astfel, îl împrumuți pe Domnul, iar El nu va rămâne dator.

  Ciurea Alexandru, Pastor – Conferința Muntenia

  Om bogat, om sărac - Devotional explo. Cine are milă de sărac, împrumută pe Domnul, și El îi va răsplăti binefacerea. (Proverbe 19:17)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ce faci cu timpul tău?

  ,,Eu, Domnul, cercetez inima, și cerc rărunchii, ca să răsplătesc fiecăruia după purtare lui, după...

  Răsplata, la urmă

  ,,Eu, Domnul, cercetez inima, și cerc rărunchii, ca să răsplătesc fiecăruia după purtare lui, după...

  De ce îți este frică?

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Nu te teme

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...