Arta de a dărui

Cine are milă de sărac, împrumută pe Domnul, și El îi va răsplăti binefacerea. (Proverbe 19:17)

„Poți dărui fără să iubești, dar nu poți iubi fără să dăruiești.” Timpul, talentul și comoara ta trebuie împărțite cu alții, în nevoie. Personal, îmi place să ajut și ce mă bucură mult sunt reacțiile celor ajutați. Vă provoc să căutați pe cineva nevoiaș, oferindu-i cu drag din lucrurile voastre. „Să cercetăm pe orfani și pe văduve în necazurile lor” ne îndeamnă și Biblia. Mai sunt și familii sărace din diferite motive care au nevoie de ajutor. Într-un an, pe 21 martie în așa-zisa „Zi de bine” câțiva licurici și exploratori, am mers la câteva familii cu mulți copii, care duceau lipsă de rechizite școlare, hrană, îmbrăcăminte. Bucuria a fost de ambele părți. Licu și explo au fost așa impresionați că și-au mai dorit să le ofere din lucrurile lor, chiar și părinții copiilor noștri s-au implicat mai mult.

Slujirea altora îți face bine la sănătate. Un studiu arată că dărnicia îți protejează sănătatea de două ori mai mult decât medicamentele. Dr. Stephen Post, cel care a efectuat acest studiu, spune: „Dărnicia e cea mai puternică forță de pe planetă și îți va proteja întreaga viață.”

Pe măsură ce facem mai mult pentru alți oameni, vom descoperi că suntem mai fericiți și mai împliniți decât am fost înainte.

Aceasta nu e altceva decât o parte a vieții Domnului Isus și avem scris că „i S-a făcut milă de gloate” când erau flămânde, Îl înduioșau bolnavii, copiii, cei bogați ca și cei săraci. 

Nu totdeauna e nevoie de daruri materiale. Gesturile mici, făcute din suflet te îmbogățesc pe tine în primul rând, iar mai apoi, alină inimile celorlalți.

Iuliana Pogăcean, Ghid Asistent – Conferința Transilvania de Sud

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor