Articolul precedentPatru ani de liceu
  Articolul următorHamis és valódi lelkesedés

  Arta de a dărui

  Cine are milă de sărac, împrumută pe Domnul, și El îi va răsplăti binefacerea. (Proverbe 19:17)

  „Poți dărui fără să iubești, dar nu poți iubi fără să dăruiești.” Timpul, talentul și comoara ta trebuie împărțite cu alții, în nevoie. Personal, îmi place să ajut și ce mă bucură mult sunt reacțiile celor ajutați. Vă provoc să căutați pe cineva nevoiaș, oferindu-i cu drag din lucrurile voastre. „Să cercetăm pe orfani și pe văduve în necazurile lor” ne îndeamnă și Biblia. Mai sunt și familii sărace din diferite motive care au nevoie de ajutor. Într-un an, pe 21 martie în așa-zisa „Zi de bine” câțiva licurici și exploratori, am mers la câteva familii cu mulți copii, care duceau lipsă de rechizite școlare, hrană, îmbrăcăminte. Bucuria a fost de ambele părți. Licu și explo au fost așa impresionați că și-au mai dorit să le ofere din lucrurile lor, chiar și părinții copiilor noștri s-au implicat mai mult.

  Slujirea altora îți face bine la sănătate. Un studiu arată că dărnicia îți protejează sănătatea de două ori mai mult decât medicamentele. Dr. Stephen Post, cel care a efectuat acest studiu, spune: „Dărnicia e cea mai puternică forță de pe planetă și îți va proteja întreaga viață.”

  Pe măsură ce facem mai mult pentru alți oameni, vom descoperi că suntem mai fericiți și mai împliniți decât am fost înainte.

  Aceasta nu e altceva decât o parte a vieții Domnului Isus și avem scris că „i S-a făcut milă de gloate” când erau flămânde, Îl înduioșau bolnavii, copiii, cei bogați ca și cei săraci. 

  Nu totdeauna e nevoie de daruri materiale. Gesturile mici, făcute din suflet te îmbogățesc pe tine în primul rând, iar mai apoi, alină inimile celorlalți.

  Iuliana Pogăcean, Ghid Asistent – Conferința Transilvania de Sud

  Arta de a dărui - Devotional explo. Cine are milă de sărac, împrumută pe Domnul, și El îi va răsplăti binefacerea. (Proverbe 19:17)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ce faci cu timpul tău?

  ,,Eu, Domnul, cercetez inima, și cerc rărunchii, ca să răsplătesc fiecăruia după purtare lui, după...

  Răsplata, la urmă

  ,,Eu, Domnul, cercetez inima, și cerc rărunchii, ca să răsplătesc fiecăruia după purtare lui, după...

  De ce îți este frică?

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Nu te teme

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...