Articolul precedentSferturile unei competiții sportive
  Articolul următorSzilárd alapzat

  atât de sărac…

  Cine are milă de sărac, împrumută pe Domnul, și El îi va răsplăti binefacerea. (Proverbe 19:17)

  Se zice că odată, un tată înstărit era supărat pe fiul său, adolescent, care deși avea parte de tot ce își dorea era nemulțumit, revoltat și nechibzuit în folosirea banilor. Pentru a-i da o lecție, tatăl l-a trimis câteva zile în provincie, cu pretextul unei vizite în casa unor rude îndepărtate. Ajuns acolo, tânărul rebel și neascultător, a început să se acomodeze și să petreacă un timp frumos cu familia, atât la treabă, cât și în momentele recreative. După o săptămână, tatăl a venit să-și ia acasă băiatul care părea schimbat. Mulțumit de soluția găsită, acesta i-a spus fiului:

  „Ai văzut, tinere? Ai văzut cum trăiesc oamenii aceștia? Nu au nimic, nu sunt capabili să strângă vreun ban! Sper că ai simțit diferențele și că de acum înainte vei aprecia mai mult eforturile pe care le facem pentru a-ți asigura un trai minunat.”

  „Sigur, tată! Ai dreptate, am văzut diferențele. Am văzut cum ei mănâncă mereu împreună, ca o familie, iar eu iau masa în oraș, singur, de fiecare dată. Am văzut cum se strâng seara în casă și vorbesc despre ce au făcut în timpul zilei, iar eu mă bucur dacă primesc un mesaj de „Noapte bună!” din partea voastră. Am văzut că în acea casă domnește liniștea, se cântă, se spun glume, iar la noi se aud țipete și certuri zilnic. Am mai observat și că atunci când ești necăjit, acolo primești încurajări, cuvinte frumoase și îmbrățișări, iar aici, am parte de o privire rece și un „Revino-ți!”. Așa că, da tată, am văzut tot ce trebuia să văd. Acum… îți mulțumesc că mi-ai arătat cât de săraci suntem!”

  Cunoaștem o mulțime de exemple, atât biblice, cât și din viața cotidiană, în care sărăcia este resimțită în rândul omenirii. Lipsurile și neajunsurile ne afectează pe fiecare la un moment dat, într-o proporție mai mare sau mai mică, dar și în moduri diferite. Sărăcia nu este doar despre lucrurile materiale, ci despre ceea ce-ți lipsește cel mai mult. Dacă simți că cel de lângă tine e-n nevoie, fii gata să-i acoperi golurile de orice fel, cu orice preț.

  Diana Rus, Ghid – Conferința Transilvania de Nord

  atât de sărac... - Devotional explo. Cine are milă de sărac, împrumută pe Domnul, și El îi va răsplăti binefacerea. (Proverbe 19:17)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ce faci cu timpul tău?

  ,,Eu, Domnul, cercetez inima, și cerc rărunchii, ca să răsplătesc fiecăruia după purtare lui, după...

  Răsplata, la urmă

  ,,Eu, Domnul, cercetez inima, și cerc rărunchii, ca să răsplătesc fiecăruia după purtare lui, după...

  De ce îți este frică?

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Nu te teme

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...