Articolul precedentCvartet muzical
  Articolul următorA menny vár rád

  Când îl întâlnești pe Isus…

  Cine are milă de sărac, împrumută pe Domnul, și El îi va răsplăti binefacerea. (Proverbe 19:17)

  ”Crăciunul special al lui Papa Panov” de Lev Tolstoi, este povestea unui cizmar din Rusia secolului al nouăprezecelea. Papa Panov, un bătrân singur, a cărui soție și copil au murit, visează într-o seară de iarnă că Iisus îl va vizita a doua zi, în ajun de Crăciun. A doua zi bătrânul cizmar este întradevăr vizitat de Dumnezeu, așa cum suntem și noi vizitați de El, însă, de cele mai multe ori, Îl trecem cu vederea.

  Dumnezeu are o grijă specială față de categoriile defavorizate. Această grijă specială derivă din integritatea de caracter al lui Dumnezeu. Mila este trăsătura de bază a caracterului divin. El își găsește plăcerea in astfel de lucruri. A avea milă de sărac, înseamnă a-L cunoaște pe Dumnezeu, a te întâlni cu El. Ajutorarea nevoiașilor reprezintă un serviciu personal făcut lui Dumnezeu. A ajuta, nu e nimic altceva decât a transmite mai departe harul lui Dumnezeu pentru că binecuvântarea lui Dumnezeu nu este oferită pentru a satisface dorințele noastre egoiste, ci pentru a susține în continuare dărnicia noastră. Haideți să ne întâlnim cu Isus în fiecare zi!

  Așa sa ne ajute Dumnezeu!

  Loredana Moraru, Ghid Asistent – Conferința Banat

  Când îl întâlnești pe Isus… - Devotional explo. Cine are milă de sărac, împrumută pe Domnul, și El îi va răsplăti binefacerea. (Proverbe 19:17)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ce faci cu timpul tău?

  ,,Eu, Domnul, cercetez inima, și cerc rărunchii, ca să răsplătesc fiecăruia după purtare lui, după...

  Răsplata, la urmă

  ,,Eu, Domnul, cercetez inima, și cerc rărunchii, ca să răsplătesc fiecăruia după purtare lui, după...

  De ce îți este frică?

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Nu te teme

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...