Articolul precedent5G
  Articolul următorSátán növekvő támadásai

  Binecuvântarea dăruirii

  Cine are milă de sărac, împrumută pe Domnul, și El îi va răsplăti binefacerea. (Proverbe 19:17)

  În ultimii ani am descoperit importanța și beneficiile educației financiare în propria mea viață – am aprofundat principii, le-am experimentat, m-am bucurat de rezultate și am ales să le împărtășesc și altora. Unul dintre principiile descoperite în cărțile de educație financiară este dăruirea unei părți din venituri. Am fost plăcut surprinsă când am constatat că promotorii educației financiare recomandă dăruirea într-o pondere de minimum 10% din totalul veniturilor, către cauze sociale și nu numai. Justificările sunt pe mai multe paliere: împlinirea pe care o au oamenii care dăruiesc, datoria pe care o are cel care poate să producă venituri peste necesarul viețuirii față de cei săraci.

  Actul dăruirii contribuie într-un mod sigur la creșterea dezvoltării personale a dăruitorului. Săracul ar putea obține cele necesare din altă parte și nu de la mine, dar faptul că eu dăruiesc mă ajută pe mine.

  Perspectiva de a împrumuta pe Domnul este interesantă, având în vedere că tot ceea ce dăruiesc eu din ceea ce consider că este al meu, de fapt este tot al Domnului. În realitate, eu împrumut pe Domnul din ceea ce este tot al Lui. Însă bucuria dăruirii mă ajută pe mine, iar Domnul are grijă să răsplătească spiritul meu de dăruire, pentru că omul are nevoie de recompensă. Așa funcționează psihicul omului. Dăruiesc – Domnul răsplătește binefacerea (și răsplata este cu siguranță mai mare decât dăruirea mea) – eu dăruiesc din nou mai mult – Domnul răsplătește și mai mult – și astfel se formează un lanț din care eu am de câștigat pentru că se consolidează o relație specială cu Dumnezeu.

  Te invit să descoperi fericirea de a dărui periodic.

  Daniela Dorcea, Colaborator – Conferința Muntenia

  Binecuvântarea dăruirii - Devotional explo. Cine are milă de sărac, împrumută pe Domnul, și El îi va răsplăti binefacerea. (Proverbe 19:17)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ce faci cu timpul tău?

  ,,Eu, Domnul, cercetez inima, și cerc rărunchii, ca să răsplătesc fiecăruia după purtare lui, după...

  Răsplata, la urmă

  ,,Eu, Domnul, cercetez inima, și cerc rărunchii, ca să răsplătesc fiecăruia după purtare lui, după...

  De ce îți este frică?

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Nu te teme

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...