Articolul precedentHotel de cinci stele
  Articolul următorA ránk váró nagy küzdelem

  Viaţa între două momente

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac. (Psalmi 121:8)

  „Matematica este limba cu care Dumnezeu a scris universul” afirma în secolul XVI părintele științei moderne, Galileo Galilei. Asta înseamnă că Cel mai bun matematician este Dumnezeu. Poate că cea mai cunoscută axiomă a matematicii o reprezintă axioma dreptei care sună așa: prin două puncte distincte trece o dreaptă și numai una. Această axiomă a fost enunțată pentru prima dată de Euclid, un matematician și filosof grec, care a trăit acum mai bine de 2000 de ani în Grecia. El a scris prima carte de geometrie, care se numea „Elementele”.

  Asemenea acestei axiome, multe lucruri în viața noastră sunt delimitate de două momente importante: început și sfârșit sau plecare și venire. Însăși viața este delimitată de aceste două puncte: naștere și moarte. Chiar și în plan spiritual, viața noastră e delimitată de două momente: nașterea din nou și revenirea Domnului Hristos. Și cât de importante sunt aceste momente! Dar mai e un lucru interesant: acela că segmentul format de cele două puncte pe dreaptă este cel mai scurt drum dintre ele. Asta înseamnă că atunci când hotărâm ca între cele două momente (nașterea din nou și revenirea Domnului) să ascultăm de Dumnezeu, drumul va fi unul drept, și scurt! Iar, când nu vom asculta de El, drumul va fi unul strâmb, obositor de lung și vom rata finalul dorit! 

  Nu uita că Domnul te va păzi din punctul de plecare până în cel de sosire, de la start până la linia de finish, începând din acest moment și până când vei ajunge în Cer! Haide să demonstrăm că axioma de mai sus e valabilă și în viața noastră! Să începem de azi să ascultăm de Dumnezeu și să mergem drept până în Împărăția Sa, fără ocolișuri, pe cel mai scurt drum dintre noi și El! 

  Dacă vrei să experimentezi cum Dumnezeu îți scrie viitorul și cum se asigură că indiferent prin ceea ce treci, vei ajunge la acea linie de sosire, pune-L în controlul vieții tale! Ai incredere că te va păzi mereu, de la plecare, apoi pe drum și până la sosire! Let’s go!

  Răcilă Lucian, Pastor – Conferința Oltenia

  Viaţa între două momente - Devotional explo. Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac. (Psalmi 121:8)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ce faci cu timpul tău?

  ,,Eu, Domnul, cercetez inima, și cerc rărunchii, ca să răsplătesc fiecăruia după purtare lui, după...

  Răsplata, la urmă

  ,,Eu, Domnul, cercetez inima, și cerc rărunchii, ca să răsplătesc fiecăruia după purtare lui, după...

  De ce îți este frică?

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Nu te teme

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...