Neîncetat

Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac. (Psalmi 121:8)

Psalmul 121 este o frumoasă cântare de încredere în Dumnezeu. El este unul dintre poemele biblice cele mai îndrăgite.

David a compus psalmul în pustia Param, imediat după ce a aflat vestea morții lui Samuel. Când David și-a dat seama că ultimul său prieten pământesc pierise, s-a îndreptat spre Domnul ca fiind unicul ajutor ce îi rămăsese.

Psalmul a fost de-a lungul anilor un mare ajutor pentru mulți oameni ce s-au aflat în împrejurări asemănătoare. Dar așa cum știm, promisiunile lui Dumnezeu sunt ca stelele: cu cât noaptea este mai deasă, cu atât stelele strălucesc mai mult și mai frumos.

Asemenea lui David, mulți dintre noi am trecut sau trecem prin situații dificile, când avem nevoie de făgăduința minunată a lui Dumnezeu că, indiferent ce încercări apar în viața noastră, El este acolo, El ne va păzi la plecare și la venire, de acum și până în veac.

Fiecare făgăduință vorbește despre măreția și frumusetea unui Dumnezeu și Mântuitor pe care noi Îl slujim.

Elena Ciutan, Ghid – Conferința Transilvania de Sud

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video