Articolul precedentSteaua cu cinci colțuri
  Articolul următorA hamis tudomány veszélyei

  Domnul este Păstorul meu

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac. (Psalmi 121:8)

  În călătoria lui Israel prin pustie și spre Țara Promisă, soldații aveau o avangardă și o ariergardă. Avangarda era formată din santinele care mergeau înainte, ca să exploreze și să sugereze un plan de înaintare. Ariergarda stătea la urmă pentru a strânge ceea ce a rămas și pentru a se asigura că nu lasă în urmă nimic de valoare.

  Exact așa este și în viața noastră. Domnul nostru este avangarda și ariergarda noastră. El merge înaintea noastră, înainte de a ști noi unde o să mergem, și pregătește totul pentru a ne păzi și a ne ocroti. În umblarea noastră trebuie să vadă lumea că noi nu suntem singuri. Și atunci, de ce se întamplă să avem probleme și situații neplăcute? Dumnezeu permite să ajungem în situații grele pentru a ne face conștienți de consecințele acțiunilor noastre și pentru a ne învăța și modela după caracterul Său. El, în înțelepciunea Sa infinită, stie exact de ce am nevoie eu, și de ce ai nevoie tu. Avem promisiunea că El va fi stâlp de nor și stâlp de foc in drumul nostru. „Chiar dacă ar fi să umblu prin valea umbrei morții, nu mă tem de niciun rău,căci Tu ești cu mine.” Psalmii 23:4

  Te provoc, ca astăzi, înainte de a porni sau a începe orice activitate, să-I mulțumești Lui pentru ocrotirea Sa pemanentă.

  Kadar Arnold, Ghid – Conferința Transilvania de Nord

  Domnul este Păstorul meu - Devotional explo. Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac. (Psalmi 121:8)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ce faci cu timpul tău?

  ,,Eu, Domnul, cercetez inima, și cerc rărunchii, ca să răsplătesc fiecăruia după purtare lui, după...

  Răsplata, la urmă

  ,,Eu, Domnul, cercetez inima, și cerc rărunchii, ca să răsplătesc fiecăruia după purtare lui, după...

  De ce îți este frică?

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Nu te teme

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...