Domnul este Păstorul meu

Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac. (Psalmi 121:8)

În călătoria lui Israel prin pustie și spre Țara Promisă, soldații aveau o avangardă și o ariergardă. Avangarda era formată din santinele care mergeau înainte, ca să exploreze și să sugereze un plan de înaintare. Ariergarda stătea la urmă pentru a strânge ceea ce a rămas și pentru a se asigura că nu lasă în urmă nimic de valoare.

Exact așa este și în viața noastră. Domnul nostru este avangarda și ariergarda noastră. El merge înaintea noastră, înainte de a ști noi unde o să mergem, și pregătește totul pentru a ne păzi și a ne ocroti. În umblarea noastră trebuie să vadă lumea că noi nu suntem singuri. Și atunci, de ce se întamplă să avem probleme și situații neplăcute? Dumnezeu permite să ajungem în situații grele pentru a ne face conștienți de consecințele acțiunilor noastre și pentru a ne învăța și modela după caracterul Său. El, în înțelepciunea Sa infinită, stie exact de ce am nevoie eu, și de ce ai nevoie tu. Avem promisiunea că El va fi stâlp de nor și stâlp de foc in drumul nostru. „Chiar dacă ar fi să umblu prin valea umbrei morții, nu mă tem de niciun rău,căci Tu ești cu mine.” Psalmii 23:4

Te provoc, ca astăzi, înainte de a porni sau a începe orice activitate, să-I mulțumești Lui pentru ocrotirea Sa pemanentă.

Kadar Arnold, Ghid – Conferința Transilvania de Nord

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor