Articolul precedentNici măcar jumătate
  Articolul următorSátán mesteri csalásai

  Protecție Divină

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac. (Psalmi 121:8)

  Am plecat în prima mea tabără de exploratori împreună cu verișorul meu și grupa de la biserică, după ce, în prealabil, am cerut ocrotirea și binecuvântarea lui Dumnezeu, prin rugăciune. Am avut o tabără de poveste iar weekendul a fost cu totul „deosebit”. Toată săptămâna a fost excelentă. Vineri a început să plouă, cu mici pauze. Seara am putut deschide Sabatul și abia așteptam să fim învestiți exploratori următoarea zi. Dar ploaia a continuat toată noaptea și nu s-a oprit până sâmbătă la amiază. După cele aproximativ două ore în care am spus: „Gata oricând!” lui Dumnezeu, a început din nou să plouă. Deja apa intrase în multe corturi iar cortul nostru era ud în colțuri. Dar pentru noi nu conta, aveam cravată de exploratori! 

  Duminică dimineață, pe la ora 4, ne-am trezit și am constatat că, în ciuda eforturilor, apa ajunsese la bagaje și ne udase aproape toate hainele. Mai aveam doar un schimb de haine uscate. Până să facem bagajul, să adunăm cortul, s-au udat și hainele pe care le aveam pe noi. Fiindcă ne era frig, am luat pe noi încă o bluză din bagaj care parcă era proaspăt scoasă din mașina de spălat. Speram să se usuce pe noi. Aproape toată lumea era dezamăgită și supărată de modul în care se termina tabăra. Am intrat într-un cort mai mare, am stat pe bagaje cu cravata la gât, am povestit și am cântat. Eu eram fericit și liniștit!

  La plecare, datorită faptului că a plouat foarte mult, o roată a camionului în care eram, a alunecat și acesta s-a răsturnat pe o parte. Dacă se răsturna cu câteva sute de metri în urmă, poate nu vă mai puteam scrie acest devoțional. Dumnezeu a fost cu noi! Nimeni nu a pățit nimic, doar ne-am speriat foarte tare. A trebuit să așteptăm până seara târziu alte mijloace de transport dar am ajuns toți, cu bine, acasă!

  Dumnezeu nu îți promite că vei avea o viață liniștită, fără probleme, greutăți sau necazuri. Îți promite că dacă Îl iubești și ești „Gata oricând!” pentru El, va fi alături de tine la plecare, la venire și până în veac!

  Andra Petru Ciprian, Conducator de Zona – Conferința Banat

  Protecție Divină - Devotional explo. Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac. (Psalmi 121:8)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Alege dreptatea!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Fii folositor!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Raspuns pentru suflet

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  De ce te implici?

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Publicate astăzi

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  A nyomorúságos idő

  „Ezek után láttam négy angyalt állni a földnek négy szegletén, a föld négy szelét tartva,...