Protecție Divină

Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac. (Psalmi 121:8)

Am plecat în prima mea tabără de exploratori împreună cu verișorul meu și grupa de la biserică, după ce, în prealabil, am cerut ocrotirea și binecuvântarea lui Dumnezeu, prin rugăciune. Am avut o tabără de poveste iar weekendul a fost cu totul „deosebit”. Toată săptămâna a fost excelentă. Vineri a început să plouă, cu mici pauze. Seara am putut deschide Sabatul și abia așteptam să fim învestiți exploratori următoarea zi. Dar ploaia a continuat toată noaptea și nu s-a oprit până sâmbătă la amiază. După cele aproximativ două ore în care am spus: „Gata oricând!” lui Dumnezeu, a început din nou să plouă. Deja apa intrase în multe corturi iar cortul nostru era ud în colțuri. Dar pentru noi nu conta, aveam cravată de exploratori! 

Duminică dimineață, pe la ora 4, ne-am trezit și am constatat că, în ciuda eforturilor, apa ajunsese la bagaje și ne udase aproape toate hainele. Mai aveam doar un schimb de haine uscate. Până să facem bagajul, să adunăm cortul, s-au udat și hainele pe care le aveam pe noi. Fiindcă ne era frig, am luat pe noi încă o bluză din bagaj care parcă era proaspăt scoasă din mașina de spălat. Speram să se usuce pe noi. Aproape toată lumea era dezamăgită și supărată de modul în care se termina tabăra. Am intrat într-un cort mai mare, am stat pe bagaje cu cravata la gât, am povestit și am cântat. Eu eram fericit și liniștit!

La plecare, datorită faptului că a plouat foarte mult, o roată a camionului în care eram, a alunecat și acesta s-a răsturnat pe o parte. Dacă se răsturna cu câteva sute de metri în urmă, poate nu vă mai puteam scrie acest devoțional. Dumnezeu a fost cu noi! Nimeni nu a pățit nimic, doar ne-am speriat foarte tare. A trebuit să așteptăm până seara târziu alte mijloace de transport dar am ajuns toți, cu bine, acasă!

Dumnezeu nu îți promite că vei avea o viață liniștită, fără probleme, greutăți sau necazuri. Îți promite că dacă Îl iubești și ești „Gata oricând!” pentru El, va fi alături de tine la plecare, la venire și până în veac!

Andra Petru Ciprian, Conducator de Zona – Conferința Banat

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor