Articolul precedentPorunca a cincea
  Articolul următorIdők és alkalmak

  La plecare și la venire

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac. (Psalmi 121:8)

  Îmi amintesc de primele ocazii în care am condus mașina. Pentru că părinții mei nu au avut o mașină a lor în timpul copilăriei și adolescenței mele, nu am avut posibiliatea decât într-o singură ocazie să conduc o mașină, înainte de a merge la școala de șoferi. 

  Iată-mă în mașină, alături de instructor, în prima zi de condus. Stând lângă mine, pe scaunul din dreapta, instructorul mi-a oferit toate instrucțiunile necesare, precum folosirea ambreiajului, folosirea schimbătorului de viteze, reglarea oglinzilor, folosirea centurii de siguranță, folosirea luminilor de semnalizare, și apoi… Să pornim!

  Am pornit motorul. Cuprins de un sentiment de nesiguranță, am călcat ambreiajul, am introdus schimbătorul de viteze în treapta I, și apoi am călcat timid pedala pentru accelerație în timp ce am eliberat brusc pedala de abreiaj. A urmat un zgomot de motor prea împovărat, o zgâlțâială zdravănă a mașinii și o oprire survenită mult prea devreme.

  A urmat a doua încercare. Dar nu înainte ca instructorul să îmi explice din nou cum trebuie procedat. A doua plecare a fost superbă! Chiar m-a surprins! Parcă prea lină pentru un începător ca mine! Abia mai târziu mi-am dat seama ce se întâmplase. Instructorul folosise pedalele din partea dreaptă pentru a mă ajuta să am o plecare bună.

  Nu doar plecările sunt dificile. Pentru mulți „venirea” sau întoarcerea este grea. O femeie care încerca să îi explice pastorului ei cât de dificil îi este să participe la întâlnirile de seară din biserica, spunea: „Nu mi-e teamă să conduc către biserică. Partea cea mai grea este întoarcerea acasă după întâlnire.”

  Perioada adolescenței este perioada începuturilor. Perioada „plecărilor”. Și cât de stinghere sunt uneori începuturile… Marcate de sfială, nesiguranță, teamă… În această perioadă, amintește-ți că Dumnezeu este lângă tine, asemenea unui instructor înțelegător, gata să te ajute să pornești. Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și până-n veac!

  Iulian Condrachi, Pastor – Conferința Moldova

  La plecare și la venire - Devotional explo. Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac. (Psalmi 121:8)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Fii folositor!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Raspuns pentru suflet

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  De ce te implici?

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Credința instrument al cunoașterii

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...