Articolul precedentA cincea roată
  Articolul următor„Amint Noé napjaiban volt…”

  Mai bun ca GPS-ul

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac. (Psalmi 121:8)

  Până nu de mult, dacă doreai să faci o călătorie într-o zonă necunoscută, apelai la o hartă. Și existau hărți geografice, hărți rutiere, turistice. Căutai o hartă potrivită călătoriei pe care doreai să o faci. O astfel de hartă putea să te ajute să nu te rătăcești și să găsești în mod eficient ceea ce căutai. Lucrurile s-au schimbat între timp: astăzi folosim o aplicație GPS pe telefon și aceasta ne poate ajuta în orice situație legată de orientare: știe unde sunt benzinăriile, restaurantele, spitalele, monumentele care pot fi vizitate. Știe chiar și programul diverselor obiective. Și, mai mult decât atât, cu ajutorul ei, știi în orice moment unde te afli. Mult mai comod și mai eficient, nu-i așa? Ei bine, timpul trece și poate că, în curând și aplicațiile GPS se vor învechi și vor fi înlocuite cu altceva.

  Textul de astăzi ne spune că Domnul, nu numai că ne conduce, dar ne și păzește când plecăm sau ne întoarcem acasă! El asigură servicii mult mai bune decât hărțile sau GPS-ul. El are și grijă de noi.

  Și mai este ceva: Domnul nu va fi niciodată înlocuit, căci El nu se învechește. El va fi Cel care te păzește „de acum și până în veac”!

  Țucmeanu Viorel Adrian, Master Ghid – Conferința Oltenia

  Mai bun ca GPS-ul - Devotional explo. Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac. (Psalmi 121:8)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Fii folositor!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Raspuns pentru suflet

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  De ce te implici?

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Credința instrument al cunoașterii

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...