Articolul precedentPiramida lui Maslow
  Articolul următorA pogány hatalom pompája

  Nu te teme, Eu sunt cu tine!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sînt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îți vin în ajutor. Eu te sprijinesc cu dreapta Mea biruitoare. (Isaia 41:10)

  De multe ori ne confruntăm cu teama de eșec, abandon, asumarea riscurilor, trădare, nereușită, moarte etc.

  Aș vrea să vă împărtășesc una dintre temerile cu care m-am confruntat. Luasem decizia de a încheia un legământ cu Dumnezeu în mod public, însă cu cât se apropia data botezului mă panicam din ce în ce mai tare. De ce? E simplu. Dacă după un timp urma să realizez că nu îmi place viața de creștin și că vreau să renunț? Acest lucru însemna să mă dezamăgesc pe mine, pe cei dragi și pe Dumnezeu. După lupte lungi cu mine însămi, am luat hotărârea să continui. A fost un risc pe care a trebuit să mi-l asum.

  Ei bine, astăzi se împlinesc doi ani de la încheierea acelui legământ și nu îmi pare rău sub nici o formă, fiindcă El a fost și este cu mine. Nu spun că viața de creștin nu este grea, dimpotrivă. Însă este de o mie de ori mai frumoasă decât am sperat. Îmi place să o asemăn cu o viață de căsnicie. Cu toate că cei doi soți întâmpină greutăți, încercări ce par uneori imposibile, ei nu se înspăimântă, deoarece sunt alături unul de celălalt, se sprijină unul pe altul și își oferă iubire și protecție care le întărește sufletul. Cu atât mai mult este atunci când îl ai alături pe Dumnezeu. El, cel care este Atotputernic, Iubitor și Biruitor, îți este alături. Când treci prin greutăți, ai parte de liniște în suflet, fiindcă știi că și acestea vor trece și El este cel care are grijă ca totul să fie bine într-un final. Dacă permite anumite încercări în viața ta, se datorează faptului că vrea să te modeleze în cel mai frumos mod posibil. Datorită încercărilor prin care treci, vei ajunge să îi poți înțelege pe cei din jurul tău și să fii alături de ei atunci când vor trece prin greutăți asemănătoare. Singurele lucruri de care trebuie să ții cont pe parcursul luptelor tale, sunt acelea că El te iubește nespus și că după furtună va răsări și soarele.

  Oricare ar fi teama cu care te confrunți, nu uita că El este cu tine și te sprijinește cu dreapta Lui biruitoare.

  Tudorașcu Sarah, Elevă- Liceul Teologic Adventist Maranatha Cluj – Conferința Transilvania de Sud

  Nu te teme, Eu sunt cu tine! - Devotional explo. nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sînt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îți vin în ajutor. Eu te sprijinesc cu dreapta Mea biruitoare. (Isaia 41:10)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Alege dreptatea!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Fii folositor!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Raspuns pentru suflet

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  De ce te implici?

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Publicate astăzi

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  A nyomorúságos idő

  „Ezek után láttam négy angyalt állni a földnek négy szegletén, a föld négy szelét tartva,...